Saturday, January 30, 2016

ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ










 – ΡΩΣΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΗΡΩΕΣ


Το ότι η Τουρκία προσβάλλει την Ελλάδα και τη Μνήμη των Ελλήνων νεκρών ηρώων των Ιμίων με την χθεσινή παραβίαση του ΕΕΧ και την πτήση πάνω από την νήσο Καλόλιμνο καταγγέλλει η Μόσχα σύμφωνα με ρεπορτάζ του κρατικού ειδησεογραφικού Ria Novosti

Συγκεκριμένα το Ria Novosti αναφέρει:

“Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκαν. Το επεισόδιο έλαβε χώρα στην επέτειο της λήξης της ελληνοτουρκικής κρίσης του 1996 (Ίμια).

Την Πέμπτη τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο ενώ οι Έλληνες επικεφαλής των ελληνικών ΕΔ πετούσαν στεφάνια στα ύδατα των Ιμίων όπου σκοτώθηκαν τρεις Έλληνες στρατιωτικοί κατά την σύγκρουση που έλαβε χώρα 20 χρόνια πριν” αναφέρει ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος

Το 1996 υπήρξε διένεξη στα ύδατα των Ιμίων στο Αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων στο Αιγαίο η οποία πυροδότησε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έφτασαν στο χείλος του πολέμου μέσα σε μερικές ημέρες. Η κρίση εκτονώθηκε με ξένη μεσολάβηση από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες ημέρες, ένα ελικόπτερο του ΠΝ συνετρίβη στην περιοχή της κρίσως σκοτώνοντας τρεις αξιωματικούς (Τρία παλικάρια, τρεις ήρωες, εκτελώντας το καθήκον τους, άφησαν την τελευταία τους πνοή και ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για τον εντοπισμού του υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού).

Τεχνικές βλάβες ήταν ο επίσημος λόγος της συντριβής. Από τότε η Ελλαδα τιμά την Μνήμη των Ελλήνων αξιωματικών του ΠΝ αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Ria Novosti

Μετά την τελετή ο Π. Καμμένος είπε “κανείς δεν θα ξαναπροκαλέσει τα κυριαρχικά διακαιώματα της Ελλάδας”

“Μερικοί επιχειρούν να προκαλέσουν την κυριαρχία μας στο Αιγαίο, και αναφέρω από έναν τόπο εθνικής Μνήμης ότι δεν θα τα καταφέρουν” είπε ο ΥΕΘΑ στο RIA Novosti.

“Ακόμα και σήμερα όταν πετάγαμε στεφάνια για να τιμήσουμε τους ήρωές μας, 8 χιλιόμετρα νοτίως των Ιμίων, τουρκικά μαχητικά παραβίασαν των εναέριο χώρο μας και αναχαιτίστηκαν από την ΠΑ”

“Όλοι θέλουμε διάλογο και ειρήνη, αλλά οι συνομιλίες δεν μπορούν να θέτουν υπό αμφισβήτηση τις εθνικές προτεραιότητες και την πολιτική ευθύνη προστασίας της Πατρίδος.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία εκδηλώνεται κατ’αυτόν τον τρόπο στο θέμα των Ιμίων παίρνοντας σαφώς το μέρος της Ελλάδας αφού και η Ρωσία πρόσφατα έχασε και η ίδια τους πιλότους του Su-24 όταν καταρρίφθηκε απο τα τουρκικά F-16

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails