Thursday, November 17, 2016

ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ... Α ΜΕΡΟΣ

«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ».
Ο  ΕΒΡΑΙΟΣ  ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ  ΑΠΕΙΛΕΙ  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΑ  ΥΠΟΥΡΓΟ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.


Ο Κίσινγκερ γεννήθηκε στη Γερμανία ως Χάιντς Άλφρεντ Κίσινγκερ (Heinz Alfred Kissinger) από Γερμανοεβραίους γονείς. Ο πατέρας του Λούις Κίσσινγκερ (Louis Kissinger, 1887-1982) ήταν δάσκαλος και η μητέρα του Πάουλα (Στερν) Κίσσινγκερ (1901-1998) νοικοκυρά.
Ο  ίδιος  διέψευσε  ότι  είπε  τα  παρακάτω:

«Ο λαός των Ελλήνων είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας».


Η  ΕΒΡΑΪΚΉ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  της  Νέας  Υόρκης  « Νιου Γιορκ Τάιμς»,  σε φύλλο  της  τον Αύγουστο  του 1974   αποκάλυψε  ότι  ο  Κίσσινγκερ   και το  

Στέητ Ντηπάρτμεντ  ήταν εκ των προτέρων ενήμεροι για το επικείμενο  
πραξικόπημα του Ιωαννίδη.  Κατά την επίσημη εκδοχή του  Στέητ Ντιπάρτμεντ,   οι  αμερικανοί  έκριναν  ότι  έπρεπε  να προειδοποιήσουν  το  στρατιωτικό καθεστώς να μη πραγματοποιήσει το πραξικόπημα στην  Κύπρο.  Όμως  ο  τότε βουλευτής  της  Ένωσης  Κέντρου  Ιωάννης Ζίγδης δήλωσε ότι  ο Κίσσινγκερ:
  «όχι μόνο εγνώριζε το πραξικόπημα για την ανατροπή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου πριν από τις 15 Ιουλίου αλλά και το είχε ενθαρρύνει, αν όχι παρακινήσει».

Η  ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ  ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΟΥ  ΠΡΕΣΒΗ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΚΟΡΑΝΤΗ  ΣΤΗΝ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ  ΛΑΜΠΡΑΚΗ  «ΒΗΜΑ  ΤΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ» 


Κυριακή 3 Ιουλίου 2011.
Τίτλος:  «Το Πολυτεχνείο, η χούντα και ο Κίσινγκερ»

Ο  ΠΡΕΣΒΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΚΟΡΑΝΤΗΣ
Ο Αντώνιος Ι. Κοραντής γεννήθηκε το 1923 στην Αθήνα σε οικογένεια καταγόμενη από την Ήπειρο. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδεύθηκε στα Οικονομικά. Το 1949 εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία και υπηρέτησε διαδοχικά σε Κάιρο, Βέρνη, Βενετία, Ρώμη, Μασσαλία και Φρανκφούρτη. Ως Διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών διαπραγματεύθηκε και υπέγραψε δεκάδες κρίσιμες συμβάσεις της Ελλάδος με ξένες χώρες. Διετέλεσε Πρέσβης σε Αλγερία, Ινδία, Αίγυπτο και Κονγκό.
Είναι πρέσβης επί τιμή. Επί δεκαετίες συνεχίζει μέχρι σήμερα να διδάσκει διπλωματική και πολιτική Ιστορία στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών και σε ειδικά κλειστά συνέδρια. Παράλληλα, επί 42 έτη, εξακολουθεί να εκδίδει ανάλογα εμβληματικά έργα τα οποία αποτελούν σημείο αναφοράς και καλύπτουν περί τις 5.000 σελίδες.

Έγραψε:
«Διπλωματική ιστορία της Ευρώπης (1919-1955), Θεσσαλονίκη
Α' τόμος: «Η χωλαίνουσα ειρήνη (1919-1933), 1968
Β' τόμος: «Προς την άβυσσον (1934-1939), 1971
Γ' τόμος: «Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος (1939-1943) - Μέρος πρώτο, 1979
Δ' τόμος: «Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος (1943-1945) - Μέρος δεύτερο, 1981

«Πολιτική και διπλωματική Ιστορία της Ελλάδος (1941-1945), Εστία 1987
Α' τόμος «Ο πρώτος γύρος»
Β' τόμος «Ο δεύτερος γύρος»

«Αλέξανδρος Παπάγος και ο πόλεμος της Ελλόδος (1940-41 ), 1995
  «Τεχεράνη - Γιάλτα - Πότσνταμ», Εστία, x.x.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails