Thursday, November 17, 2016

Χίος: Νύχτα κόλαση – Έκαψαν και έσπασαν τα πάντα οι λαθρό μετανάστες [vids]

Σε συναγερμό τέθηκε το νησί μετά τα μεγάλης έκτασης επεισόδια. Το κέντρο μεταναστών στη Σούδα παραδόθηκε στις φλόγες ενώ μετανάστες έριχναν φωτοβολίδες στα σπίτια και έσπαγαν καταστήματα και αυτοκίνητα.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ όταν ομάδα μεταναστών έσπασε κατάστημα βεγγαλικών της περιοχής παίρνοντας από μέσα μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων. Στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στον καταυλισμό και ανάβοντάς τα, άρχιζαν να τα πετούν στα γειτονικά σπίτια με τους περίοικους να καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια.
 
Η συνέχεια δόθηκε εντός του καταυλισμού που λίγα λεπτά αργότερα παραδόθηκε στις φλόγες. Εξαιτίας της πυρκαγιάς το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού καταστράφηκε. Όμως οι μετανάστες δεν έμειναν εκεί. Στην παρουσία των πρώτων κατοίκων που συγκεντρώθηκαν στον δρόμο αντέδρασαν με πετροπόλεμο με αποτέλεσμα να σπάσουν 4 αυτοκίνητα καθώς και καταστήματα της περιοχής.
ΦΩΤΟ από politischios.grΦΩΤΟ από politischios.gr
ΦΩΤΟ από politischios.grΦΩΤΟ από politischios.gr
ΦΩΤΟ από politischios.gr 
ΦΩΤΟ από politischios.gr
Παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι μετανάστες δεν υποχωρούσαν για αρκετή ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στον καταυλισμό. Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός. Το σενάριο της οργανωμένης επίθεσης των μεταναστών ενισχύει το περιστατικό ότι κρατούσαν μέχρι και taser στα χέρια τους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό με ποιο τρόπο τα προμηθεύτηκαν.

Την παρουσία των περίοικων ενίσχυσαν πολίτες, κυρίως από τη γειτονιά , που κρατούσαν σίδερα και ξύλα στα χέρια προκειμένου να αμυνθούν. Λίγο πριν τις 03.00 τα ξημερώματα η κατάσταση φάνηκε να ηρεμεί, όχι όμως και οι περίοικοι που έμειναν ξυπνοί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης άτομα από τον χώρο της Χρυσής Αυγής άρχισαν να καλούν σε συγκέντρωση στην περιοχή. Με την εμφάνισή τους, τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερη ακτίνα, ενώ αναφέρεται ότι προπηλακίστηκαν ακόμα και συλληφθέντες μετανάστες μέσα σε κλούβα της Αστυνομίας.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails