Wednesday, November 16, 2016

Το περιούσιο πρωτοπαλίκαρο του Trump...


Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος της πολιτικής εκστρατείας του Donald Trump γιατί φαίνεται ότι η σκόπιμα αποκρουστική εικόνα που του κατασκεύασαν έχει απρόσμενη επιτυχία. O άνθρωπος που αποκαλείται "Το pit bull του Trump" και είναι το δεξί του χέρι σε πολλές δραστηριότητες... δεν παραιτήθηκε ποτέ και συνεχίζει να κινεί τα νήματα αθόρυβα, ώστε να μην καταλάβουμε τίποτα. Και πάλι τρελές συμπτώσεις...

Γράφει σχετικά το "Πρώτο Θέμα":


Ο αμφιλεγόμενος διευθυντής της εκστρατείας του Κόρεϊ Λεβαντόφσκι απαλλάχθηκε των καθηκόντων του χωρίς να έχουν απόλυτα διευκρινιστεί οι συνθήκες της απόλυσής του

Ζοφερές δημοσκοπήσεις, διαμάχες, αλλαγή ομάδας: ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να μην μπορεί να επιταχύνει την πορεία του προς το Λευκό Οίκο και μάλλον χάνει έδαφος, λιγότερο από ένα μήνα πριν από το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το χρίσμα που θα διεξαχθεί στο Κλίβελαντ.
Έπειτα από εβδομάδες φημολογίας σχετικά με διαφωνίες στο εσωτερικό του στρατοπέδου του μεγιστάνα αναφορικά με την στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, η οριστική ρήξη επιβεβαιώθηκε σήμερα: ο αμφιλεγόμενος διευθυντής της εκστρατείας του Κόρεϊ Λεβαντόφσκι απαλλάχθηκε των καθηκόντων του χωρίς να έχουν απόλυτα διευκρινιστεί οι συνθήκες της απόλυσής του.
Η ομάδα του Τραμπ απλά επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Λεβαντόφσκι: «Η Εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για τις Προεδρικές Εκλογές, που πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ έχοντας συγκεντρώσει σχεδόν 14 εκατομμύρια ψήφους στις προκριματικές εκλογές, ανακοινώνει σήμερα ότι ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι δεν θα εργάζεται πλέον στην εκστρατεία» επισήμανε η Χόουπ Χικς, η εκπρόσωπος τύπου της εκστρατείας του Τραμπ σε μια ανακοίνωση.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπιζόταν εδώ και καιρό τον συνεργάτη του, στον οποίο είχε πιστώσει τις πρώτες νίκες του δισεκατομμυριούχου στις προκριματικές εκλογές, ιδίως στο Νιου Χαμσάιρ, τη δεύτερη κατά σειρά αμερικανική πολιτεία που ψήφισε, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όμως ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι αντιπροσώπευε τους περιορισμούς του μοντέλου Τραμπ. Ο επιχειρηματίας αψήφησε όλους τους κανόνες, καθώς πραγματοποίησε μια εκστρατεία διοργανώνοντας μαζικές συγκεντρώσεις και εκμεταλλευόμενος τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, παραμελώντας ωστόσο την άμεση επαφή με τους τοπικούς παράγοντες αλλά και με τους εθελοντές και περιορίζοντας τις διαφημιστικές δαπάνες.
Αυτός ο τρόπος της προεκλογικής εκστρατείας, με επίκεντρο το πρόσωπό του, περιόρισε όπως όλα δείχνουν την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να κινηθεί σε διαφορετικές διαστάσεις και επομένως να κινητοποιήσει το σύνολο του εκλογικού σώματος των ΗΠΑ κι όχι μόνο τα 31 εκατομμύρια των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που συμμετείχαν στις προκριματικές.
«Αυτή η ομάδα που είχε αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία είχε βαθιά προβλήματα» δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Λάρι Σαμπάτο στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
«Αυτή η εκστρατεία ήταν υποχρηματοδοτούμενη, δεν είχε οργανωθεί σωστά. Και υπάρχουν και πολλά ερωτήματα σχετικά με την οργάνωση του συνεδρίου» τόνισε.
«Η ομάδα της Κλίντον έχει καταφέρει να προηγείται έτη φωτός από την ομάδα του Τραμπ» πρόσθεσε ο ειδικός.
Απόδειξη είναι η έναρξη την περασμένη Πέμπτη από την Χίλαρι Κλίντον, που έχει χρηματοδοτήσει την εκστρατεία της καλύτερα χάρη στις δωρεές υποστηρικτών και μεγάλων δωρητών, μιας διαφημιστικής τηλεοπτικής εκστρατείας σε 8 στρατηγικής σημασίας πολιτείες (Βόρεια Καρολίνα, Κολοράντο, Φλόριντα, Αϊόβα, Νεβάδα, Νιου Χαμσάιρ, Οχάιο και Βιρτζίνια). Τα διαφημιστικά σποτ θα προβάλλονται για 6 εβδομάδες, έως τα συνέδρια.
Επιπλέον οι εθελοντές της εκστρατείας του Χίλαρι Κλίντον θα κινητοποιηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο για να έλθουν σε άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους από πόρτα σε πόρτα αλλά και για να στρατολογήσουν στελέχη, μια στρατηγικής σημασίας κίνηση με στόχο την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Αυτού του είδους η εργασία στο πεδίο χρειάζεται χρόνο να οργανωθεί, ωστόσο η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ, που δεν διαθέτει εμπειρία, αναμένει την εξουσιοδότηση από τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, των οποίων ιστορικά δεν είναι αυτός ο ρόλος.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με το New York Magazine, τα τρία ενήλικα παιδιά του Ντόναλντ Τραμπ (ο Ντόναλντ Τζ. η Ιβάνκα και ο Έρικ) απαίτησαν από τον πατέρα τους να απολύσει τον Κόρεϊ Λεβαντόφκσι, καθώς έκριναν ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως απαιτεί το επόμενο στάδιο της εκστρατείας.
Ο νέος ισχυρός άνδρας του στρατοπέδου Τραμπ ονομάζεται Πολ Μάναφορτ, ένας βετεράνος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που εντάχθηκε στην ομάδα την 29η Μαρτίου με στόχο να προσδώσει έναν επαγγελματισμό στην εκστρατεία.
Στα τέλη του Μαΐου κι αφού κατάφερε να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραπ μείωσε τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις με την Χίλαρι Κλίντον. Έκτοτε ωστόσο η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος επικράτησε του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς και κατάφερε να ανακάμψει.
Σήμερα προηγείται με 6 ποσοστιαίες μονάδες του μεγιστάνα, βάσει του μέσου όρου των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ένα προβάδισμα πολύ σημαντικό.
Στηριζόμενη στην εμπειρία της σε θέματα εθνικής ασφαλείας, η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις εναντίον του επιχειρηματία που δεν έχει πολιτική εμπειρία, τον οποίο θεωρεί παρορμητικό και αδαή.
Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έχει κάνει κάτι για να καθησυχάσει το κόμμα του, παρά τις πολυάριθμες υποσχέσεις του να προσαρμόσει την ρητορική του στη σοβαρότητα που απαιτεί το προεδρικό αξίωμα.
Ακόμα και η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μεταβεί στα εγκαίνια ενός από τα γκολφ ιδιοκτησίας του στη Σκωτία, την επόμενη Παρασκευή, πυροδότησε ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά του να επικεντρωθεί στην πολιτική αποστολή του.

Το συνέδριο για το χρίσμα στο Κλίβελαντ, που θα διεξαχθεί μεταξύ 18ης και 21ης Ιουλίου, υποτίθεται ότι θα επιβεβαιώσει την ενότητα του κόμματος. Όμως οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπορούν να διαλύσουν τη σκιά του διχασμού, όπως μαρτυρά η απόφαση της εταιρείας Apple να αποσυρθεί από τον κατάλογο των δωρητών του συνεδρίου.




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails