Tuesday, November 22, 2016

Πρόβλημα δημόσιας υγείας και φόβος πανδημίας Ηπατίτιδας Α' στο κέντρο υποδοχής ΛΑΘΡΟ προσφύγων στην Φιλιππιάδα!

Άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ πρέπει να ενημερώσει τους                                                      Φιλιππιαδιώτες
Μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας αποτελούν πλέον οι δομές στο στρατόπεδο Πετρουπουλάκη όπως αποδεικνύεται με την μεταφορά ολόκληρων οικογενειών προσφύγων στο Νοσοκομείο Αρτας με συμπτώματα Ηπατίτιδας Α'
Για τον λόγο αυτόν μάλλον σύμφωνα με πληροφορίες  αναστέλλεται η λειτουργία  της διαδικασίας για την εκπαιδευτική ένταξη των παιδιών που βρίσκονται στον καταυλισμό του Δήμου Ζηρού στην Φιλιππιάδα!
Δεν ξέρουμε τι μέτρα θα παρθούν και πόσες μέρες θα παραμείνει το σχολείο κλειστό για απολύμανση όπως προβλέπεται από την διεύθυνση υγιεινής ?
Γενάτε το ερώτημα πλέον αν έχουν λόγο οι ανησυχίες των γονέων των παιδιών των σχολείων της Φιλιππιάδας για τις συνθήκες υγιεινής στο κέντρο υποδοχής του στρατοπέδου Πετρουπουλάκη?
Η βιασύνη όλων να δημιουργήσουν κλίμα για την ένταξη των προσφύγων στις σχολικές εκπαιδευτικές δομές (για τα μάτια του κόσμου) αποδείχτηκε επιπόλαια και έγινε με προχειρότητα για αποδείξουν άλλη μια φορά οι κυβερνώντες ότι κάνουν το κάνουν χωρίς πρόγραμμα και ευθύνη και ο σκοπός τους είναι άλλος και δεν έχει σχέση με τον ανθρωπισμό που επαγγέλλονται!  
Άφησαν τόσο κόσμο χωρίς υποδομές τόσο καιρό σε αντίσκηνα, (δεν λιάζονταν), όπως μας είπε η κυρά Τασία, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος χρειάζονταν πρωτίστως  φροντίδα, θαλπωρή ,καλές συνθήκες υγιεινής, και μετά βιβλία και διάβασμα!!!
Ας τρέξουν τώρα να πουν ποιος είχε δίκιο και ανησυχούσε!!!!
Πρέπει αμέσως να υπάρξει ενημέρωση και ανακοίνωση από τους αρμόδιους φορείς (Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ) για καθησυχάσουν τον κόσμο!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails