Sunday, November 20, 2016

Ρουμανία: Ισραηλινός καταδικάστηκε για εκφοβισμό της επικεφαλής κατά της διαφθοράς..Αραγε στην χώρα μας τι γίνεται;;


Στη Ρουμανία, όπου υπάρχει κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η πάταξη της διαφθοράς αποτελεί κύριο στόχο. Το έργο των ανθρώπων της Εθνικής Διεύθυνσης κατά της Διαφθοράς σαμποτάρεται συστηματικά τόσο από μέσα, όσο και από έξω. Η επικεφαλής όμως της διεύθυνσης δεν "μασάει"...

Φυσικά όποια πέτρα κι αν σηκώσει... "συμπτωματικά" πάντα, την Μοσάντ βρίσκει μπροστά της... να την απειλεί και να την εκφοβίζει... Ευτυχώς στην Ελλάδα είναι όλοι "καθαροί" και "αδιάφθοροι"... και δεν έχουμε ανάγκη την συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών της φίλης και συμμάχου χώρας του Ισραήλ. 

Βουκουρέστι, Ρουμανία – Ένας Ισραηλινός υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας πληροφοριών Black Cube (Μαύρος Κύβος) καταδικάστηκε στη Ρουμανία την Τετάρτη για προσπάθεια εκφοβισμού της επικεφαλής της «σταυροφορίας» κατά της διαφθοράς στη χώρα. 
Ο David Geclowicz δικάστηκε σε 80 ημέρες κοινωφελούς εργασίας και ποινή φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών με αναστολή, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, για την στοχοποίηση τριών κοντινών στη Laura Kovesi προσώπων, την επικεφαλή της Εθνικής Διεύθυνσης κατά της Διαφθοράς (DNA).
Ο Geclowicz ομολόγησε την ενοχή του στο εγχείρημα που οι εισαγγελείς αποκαλούν εκστρατεία «παρενόχλησης» για να αποσταθεροποιήσει την ομάδα της Kovesi με «πολλαπλά απειλητικά τηλεφωνήματα» και «πειρατεία» ηλεκτρονικών ταχυδρομείων με στόχο την «αποκάλυψη στοιχείων πιθανής εμπλοκής στη διαφθορά» της Kovesi.
Ένας άλλος υπάλληλος της Black Cube, ο Ron Weiner, επίσης ομολόγησε την ενοχή του, και το δικαστήριο θα γνωστοποιήσει την ποινή του στις 28 Νοεμβρίου. Για έναν τρίτο υπάλληλος της ίδιας εταιρείας που διαμένει στο Ισραήλ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στη Ρουμανία.
Η Black Cube αυτοπροβάλλεται ως «επίλεκτη ομάδα βετεράνων των ισραηλινών ελίτ μονάδων των μυστικών υπηρεσιών», και η ιστοσελίδα της αναφέρει τον πρώην διευθυντή της Μοσάντ, Meir Dagan, που πέθανε νωρίτερα αυτό το χρόνο, ως επίτιμο πρόεδρο αυτής.
Η Kovesi εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη Ρουμανία, που προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, αλλά πιέστηκε από τις Βρυξέλλες για να ξεριζωθεί η  συστημική διαφθορά.
Αρχή αποτέλεσε η καταδίκη για διαφθορά του πρώην πρωθυπουργού Adrian Nastase το 2012, που σήμανε ότι αλλάζουν οι εποχές στη δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε.
Τον περασμένο μήνα φυλακίστηκε ένας πρώην υπουργός της Ρουμανίας που εμπλεκόταν σε υπόθεση διαφθοράς, ενώ άλλοι οκτώ πρώην υπουργοί εμπλέκονται σε άλλα σκάνδαλα διαφθοράς.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Kovesi στοχοποιήθηκε από κριτές. Τον Σεπτέμβριο ένας πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Ρουμανίας συνελήφθη με την κατηγορία οργάνωσης εκφοβισμού της Kovesi προκειμένου να εκδικηθεί για την απόλυσή του το περασμένο έτος μετά από έρευνα της DNA.
Πηγή; timesofisrael.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails