Monday, November 14, 2016

ΑΚΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ;....ΤΡΑΜΠ: «Ως Πρόεδρος των ΗΠΑ θα παίρνω ένα δολάριο τον χρόνο


trump melania

Μπορεί η συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS να επισκιάστηκε από τη δήλωσή του ότι θα απελάσει 3 εκατομμύρια μετανάστες και θα χτίσει το τείχος που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, στα σύνορα με το Μεξικό – αν και ένα μέρος του θα είναι φράχτης – ωστόσο αυτές δεν ήταν οι μοναδικές ειδήσεις από την πρώτη εμφάνισή του σε μέσο ενημέρωσης μετά την εκλογή του.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι δεν θέλει τις 400.000 δολάρια που είναι οι ετήσιες απολαβές του Προέδρου των ΗΠΑ αντιθέτως θα δεχθεί το συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου το χρόνο. «Όχι, δεν θα πάρω τον προβλεπόμενο μισθό. Θα παίρνω μόνο ένα δολάριο το χρόνο» είπε πριν προσθέσει ότι δεν γνώριζε ποιος είναι ο μισθός του Αμερικανού Προέδρου.
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε, επίσης, τους οπαδούς του να σταματήσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μειονοτήτων όπου αυτές συμβαίνουν ενώ εμφανίστηκε συγκαταβατικός στο θέμα του γάμου των ατόμων του ιδίου φύλου.
«Είμαι λυπημένος που ακούω ότι συμβαίνουν αυτά. Και λέω σε όλους «Σταματήστε το». Αν αυτό βοηθάει θα είμαι ξεκάθαρος και θα μιλήσω απευθείας στην κάμερα: Σταματήστε το» ήταν το μήνυμά του σε όσους οπαδούς του έχουν προχωρήσει σε ρατσιστικές επιθέσεις στην Αμερική μετά την εκλογή του.
«Θα τους έλεγα να σταματήσουν να το κάνουν, είναι φοβερό γιατί θα ενώσω αυτή τη χώρα» είπε ο κ. Τραμπ.
Παράλληλα, όμως, επέκρινε και όσους διαδηλώνουν σε βάρος του εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά των μέσων ενημέρωσης ότι «θα πάρουν κάθε μικρό περιστατικό και θα το κάνουν μεγάλο».
Όσον αφορά τον επικεφαλής του FBI τον Τζέιμς Κόμεϊ, τον άνδρα που προχώρησε σε νέα έρευνα κατά της Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση των e-mail λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, κίνηση που για πολλούς ίσως έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, ο Τραμπ είπε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα ζητήσει την παραίτησή του.
«Τον εκτιμώ όπως και την υπηρεσία του. Έχει γίνει μεγάλη διαρροή, δεν υπάρχει κανένα θέμα επ’ αυτού αλλά θα προτιμούσα να του μιλήσω πρώτα» είπε σχετικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Μπορεί να είχε πολύ καλούς λόγους για να κάνει ό,τι έκανε» πρόσθεσε με νόημα.
Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, το γεγονός ότι δήλωσε ότι είναι «οκ» με τους γάμους ομοφύλων προσθέτοντας ότι δεν θα προχωρήσει στην τοποθέτηση ανώτατων δικαστικών με σκοπό την ανατροπή των αποφάσεων που έχουν κρίνει νόμιμους αυτού του είδους τους γάμους.
«Το θέμα αυτό έχει ήδη τακτοποιηθεί. Είναι νόμος. Λύθηκε στο ανώτατο δικαστήριο» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ωστόσο είπε ότι θα προωθήσει δικαστικούς που διαφωνούν με το δικαίωμα στην άμβλωση και τους περιορισμούς στο δικαίωμα της οπλοκατοχής.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails