Friday, November 25, 2016

"Ανάπτυξη" με κατασχέσεις στους μισούς Έλληνες!


Το "μπαλάκι" το περάσανε σε εμάς. Τόση αναίδεια. Τόσο ανίκανοι να αναλάβουν ευθύνες είναι οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από δύο χρόνια ψέματα, αρλούμπες, προσκύνημα σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες - στηρίγματα και "ναι σε όλα" σε ΔΝΤ και δανειστές απειλούν τώρα εμάς!!! Αν δεν στηρίξετε τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχετε εκλογές και τέταρτο μνημόνιο. Και δεν σταματούν εκεί.  


Του Γιώργου Κράλογλου


Θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να πιστέψουμε ότι το 2017 θα έχει ανάπτυξη 2,7%. Και όχι μόνο αυτό. Την ανάπτυξη (της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ) θα την δούμε και στην τσέπη μας μέσα στο 2017... Γιατί οι επενδυτές θα τρέχουν να προλάβουν μπας και γίνουν εκλογές και χάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ...
Θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να πιστέψουμε ότι το τρίτο μνημόνιο το υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ για να τιμήσει την πατρίδα. Όταν οι δανειστές έβαλαν στον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα το πιστόλι στον κρόταφο... μήπως και έλθουν ξανά οι άλλοι...
Θέλουμε δεν θέλουμε οφείλουμε να δεχθούμε την προπαγάνδα ότι το τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις όπως ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακά και κυνήγι φόρων που είναι μόνο για το καλό του λαού!!!
Και επειδή οι ιδιωτικοποιήσεις μαζί με το άνοιγμα των αγορών δεν είναι βούληση ΣΥΡΙΖΑ (αλλά προτροπές των Βρυξελλών από το 1998) ας δούμε τις μεταρρυθμίσεις ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν την καθημερινότητά μας καθώς με τη ρύθμιση χρέους δεν θα δούμε τίποτε στην τσέπη μας (όπως ευθέως παραδέχθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος).
Νωρίς-νωρίς το 2017 μπαίνει σε εφαρμογή ο μηχανισμός αυτόματης κατάσχεσης λογαριασμών σε Τράπεζες, μισθών, συντάξεων, σπιτιών, οικοπέδων και χωραφιών σε 4.800.000 Έλληνες. 
Δηλαδή στους μισούς Έλληνες. Γιατί τόσοι είναι αυτοί που χρωστάνε στο κράτος από 500 ευρώ μέχρι 1.500.000. 
Από αυτούς τους οφειλέτες (μόνο στο κράτος) το 87% χρωστάει από 1 ευρώ έως 3.000 ευρώ. 
Το κράτος θα κατασχέσει τα σπίτια και τα χωράφια σε όποιους χρωστάνε από 500 ευρώ και πάνω. Για τους άλλους (μέχρι 500 ευρώ) παίζεται ακόμη...
Πρόκειται για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ τα οποία προστίθενται στο εσωτερικό χρέος των 260 δισ. ευρώ που "ανταγωνίζεται" το εξωτερικό χρέος των 340 δισ. ευρώ.
Η πρώτη "φουρνιά" κατασχέσεων του 2017 θα είναι για 70.000 σπίτια ανάμεσα στα οποία πάνω από το 10% πρώτης κατοικίας οφειλετών με οφειλές μέχρι και 700-800 ευρώ. 
Εδώ η προπαγάνδα βεβαίως και θα επικαλεσθεί τα γνωστά. Κυνήγι φοροδιαφυγής, χρεών και επαγγελματιών μπαταχτσήδων που είναι υποχρέωσή μας. Αλλά έτσι και αλλιώς μας το επιβάλλουν και οι δανειστές στο τρίτο μνημόνιο. 
Τι θα αποφύγει να πει όμως η προπαγάνδα, γιατί έτσι χαλάει η συνταγή στο σανό και μπορεί να ξυπνήσουν ακόμη και οι ελεγχόμενοι ανεγκέφαλοι ιθαγενείς. 
Τα 70.000 σπίτια και χωράφια που θα κατασχεθούν (όπως και τα άλλα 1.500.000 σπίτια και ακίνητα που είναι υπό κατάσχεση) από κράτος και Τράπεζες θα περάσουν (με το τσουβάλι) στα κοράκια που περιμένουν λυσσωδώς να παίξουν στα ερείπια της ελληνικής κτηματαγοράς είτε με ευρώ είτε με δραχμές (αν γίνει το πολυπόθητο -για πολλούς- ατύχημα εξόδου της Ελλάδας ή διάλυσης της ευρωζώνης). 
Δεν θα πει επίσης η προπαγάνδα τι θα κάνει το κράτος όλα αυτά τα 100 δισ. ευρώ που θα πάρει από τις κατασχέσεις σπιτιών, λογαριασμών και μισθών ή συντάξεων των 4.800.000 Ελλήνων οφειλετών.
Θα αποφύγει να το πει γιατί ενώ σε όλες τις χώρες τα φορολογικά έσοδα είναι ανταποδοτικά στην Ελλάδα πηγαίνουν αποκλειστικά για να πληρώνονται οι Καρανίκες, ο κομματικός στρατός, οι αφισοκολλητές και οι γκόμενες που τους ακολουθούν και στις κρατικές καρέκλες. 
Εάν ήταν διαφορετικά ο προϋπολογισμός του 2017 δεν θα προέβλεπε μόνο 3% περικοπή κρατικών δαπανών και διατήρηση των 1500 (τουλάχιστον) αποδεδειγμένα άχρηστων κρατικών Οργανισμών και υπηρεσιών με υπαλλήλους λιγότερους από τις Διοικήσεις. Και υπηρεσιακά αυτοκίνητα μόνο για βόλτες...
Θα αποφύγει να πει ότι με λεφτά από τις κατασχέσεις θα πληρωθούν τα σπασμένα από τις συμμορίες των Εξαρχείων στο Πολυτεχνείο και αλλού επειδή τους αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκτονώνονται γιατί κάποια στιγμή θα του γίνουν και πάλι χρήσιμοι...
Ταμπουρωμένοι λοιπόν, οι 153 ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάτω από τις (χθεσινές) διαταγές Τσίπρα- Καμμένου, με απειλή απόλυσης, (τα είδατε με τους Φίλη, Δρίτσα, Μπαλτά και Σκουρλέτη) θα ψηφίσουν τα πάντα .Σε εμάς θα σερβίρουν συνταγές σανού... Εάν δεν διαλέξτε την φτώχεια ΣΥΡΙΖΑ για το 2017 θα σας φέρουμε τέταρτο μνημόνιο και Μητσοτάκη. Άλλη λύση δεν έχουμε. Αν είχαμε θα την λέγαμε... Τα περί ανάπτυξης είναι για να λέμε και... κάτι... να περνάει η ώρα.

Πηγή: capital.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails