Saturday, November 26, 2016

ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΕΙΧΗΔΕΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΘΑΡΕΣ!!

Τον καταυλισμό των προσφύγων στο Κουτσόχερο εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Να σημειωθεί πως καταυλισμός έγινε με την οικονομική βοήθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με την προϋπόθεση να φιλοξενηθούν αποκλειστικά Σύροι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους.

ΠΗΓΗ http://www.onalert.gr/stories/vitsas-pername-se-deuterh-fash-diaxeirishs-prosfygikou/53080
«Εδώ στο Κουτσόχερο, περνάμε σε μια δεύτερη φάση διαχείρισης του προσφυγικού, η οποία έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά. Το ένα είναι η ανασυγκρότηση των υπαρχουσών δομών και η μείωση των πολλών δομών. Και το δεύτερο είναι η φιλοξενία σε σπίτια και καταλύματα. Είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει ένα χρονικό διάστημα, αλλά προχωράμε σχετικά γρήγορα».
Με την παραπάνω φράση ξεκίνησε τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Λάρισα.
Ο κ. Βίτσας επεσήμανε δύο επιπλέον θέματα που αφορούν τον ρόλο της ΕΕ για το προσφυγικό και την διαχείριση του θέματος, ενώ απάντησε και στην πρόσφατη είδηση που γράφτηκε στον τοπικό Τύπο, πως στην πόλη της Λάρισας υπάρχουν σκέψεις από ιδιώτες να εμπλακούν και να δημιουργήσουν δομές φιλοξενίας.
«Δεν ξέρω που τα βρίσκουν αυτοί που τα γράφουν, αλλά εμείς προχωράμε με κλειστά αυτιά. Τώρα, αν θεωρούν ότι αυτό είναι μια είδους αντιπολίτευση, εγώ θα τα χαρακτήριζα ανώφελη και κουτή αντιπολίτευση, διότι το προσφυγικό είναι ένα εθνικό και διεθνές θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. υπουργός, απορρίπτοντας οποιοδήποτε σενάριο δημιουργίας δομών από ιδιώτες.
Σε σχέση με τον ρόλο της ΕΕ και την ανάγκη να υπάρχει υλοποίηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τον καταμερισμό των προσφύγων, ο κ. Βίτσας τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν ζητάμε κάτι περισσότερο από αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Και αυτά είναι ένας καταμερισμός των προσφυγικών ροών, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βρουν τις καταλληλότερες συνθήκες».
Επίσης, επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών», επιμένοντας πως πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση από την μεριά της ΕΕ. «Η Ευρώπη έχει την οικονομική δυνατότητα να διαχειριστεί το προσφυγικό. Το θέμα είναι να υπάρχει και η πολιτική βούληση και να μην υποταχθεί κανείς πάνω στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.
Να σημειωθεί πως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά το τέλος των εγκαινίων περιηγήθηκε στον χώρο της δομής και ενημερώθηκε από τον Στρατό για τις εγκαταστάσεις, τους οικισμούς και τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Δ. ΒΙΤΣΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κλικς από τα εγκαίνια στο Κουτσόχερο (ΦΩΤΟ)

Κλικς από τα εγκαίνια στο Κουτσόχερο (ΦΩΤΟ)
ΦΩΤΟ larissanet.gr – tsantopoulos
Εγκαίνια του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο, όπως αυτό διαμορφώθηκε με την τοποθέτηση οικίσκων, έγιναν σήμερα το πρωί από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.
Στην τελετή παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.
Στις δηλώσεις του ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει δεύτερο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο ν. Λάρισας.
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες έφθασαν στο Κουτσόχερο οι πρώτοι 200 Σύριοι πρόσφυγες, οι οποίοι και εγκαταστάθηκαν στους οικίσκους.
Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, τα οποία κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός:
koutsochero-1
koutsochero-6
koutsochero-7
koutsochero-8
koutsochero-9
koutsochero-5
koutsochero-4
koutsochero-11
koutsochero-12
koutsochero-13
koutsochero-14
koutsochero-15
koutsochero-16
koutsochero-17
DCIM102MEDIADJI_0004.JPGhellenicsunrise

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails