Thursday, November 17, 2016

ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕΡΟΣ Β

ΤΟ  ΕΘΝΙΚΟ  ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  ΤΟ  ΕΧΤΙΣΑΝ  ΤΡΕΙΣ  ΒΛΑΧΟΙ ΑΠΟ  ΤΟ  ΜΕΤΣΟΒΟ,  ΟΙ:  Γ. Aβέρωφ, N. Στουρνάρης, E. Tοσίτσας.

1.       Λίγους μήνες, μετά την «εξέγερση» (Ιανουάριος - Φεβρουάριος 1974), το φύλλο των φοιτητών του Κ.Κ.Ε. "Πανσπουδαστική", στο τεύχος του Νο 8, κάνει λόγο, για 350 πράκτορες της ΚΥΠ, που κατέλαβαν το Πολυτεχνείο, στις 14/11/1973, με σκοπό να εκτρέψουν, σε άλλη κατεύθυνση, τον αγώνα, που γινόταν εκείνη την εποχή. Το κείμενο αυτό, που αναφέρεται στους φοιτητές της
Νομικής Σχολής, που διέκοψαν την δική τους συνέλευση και από την Σόλωνος,
πήγαν στο Πολυτεχνείο, ουδέποτε, μέχρι τώρα, το έχει ανακαλέσει, επισήμως, το Κ.Κ.Ε. Έγραφε επί  λέξει  ότι:  «το Πολυτεχνείο ήταν έργο 350 πρακτόρων του Ρουφογάλη» τότε αρχηγού της ΚΥΠ.


2.  Ευάγελλος Αβέρωφ,   Υπουργός Εθνικής Αμύνης.  Περιοδικό Επίκαιρα, τεύχος 562, την 10  Μαΐου 1979.


«Το «Πολυτεχνείο» όχι μόνο δε έριξε την Δικτατορία αλλά τη δυνάμωσε. Δεν είμαι διατεθειμένος λόγω ΨΕΥΤΙΚΗΣ  συνθηματολογίας και  ανυπάρκτων νεκρών   να  βοηθήσω και εγώ  στην θεσμοποίηση μια  ψεύτικης  ιστορίας».


3.  Ο  Κ. Τσάτσος.  Πρόεδρος της «ελληνικής»  Δημοκρατίας του Ρότσιλντ  (1974-1980) στο βιβλίο του "Λογοδοσία μιάς Ζωής:  «Έχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι δεν συνήργησα στην κατασκευή του μύθου του Πολυτεχνείου.  Λυπάμαι τα 5-6 παιδιά που σκοτώθησαν έξω και μακριά, διότι μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς».
4.   Ο  Βλάχος  ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΉΡΙ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου στο βιβλίο του "Η Μεγάλη Περιπέτεια" εκδόσεις Κάκτος, σελίς 298: «Θα έλθη  η ώρα που η υπόθεση "Πολυτεχνείο" θα μελετάται  από τους ψυχιάτρους».

5.    Την  περίοδο  του  ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ο υπουργός  Δημόσιας τάξεως  - και  άριστος  παίχτης του Καζίνου - Γ. Σκουλαρίκης  έδωσε  εντολή στον «αντιστασιακό» διευθυντή  της  Αστυνομίας  Γ. Σαμπάνη  να βρει  τους ανύπαρκτους νεκρούς.  Η έρευνα του αστυνομικού διευθυντού Γ. Σαμπάνη κατέληξε στην διαπίστωση ότι κατά το τριήμερο έχασαν την ζωή τους συνολικώς τα  δώδεκα, γνωστά από  την  δικτατορία,  άτομα. 







7.   Η υπ’ αριθμόν 33.437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου της 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβά, που επιβεβαιώνει ότι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο.

6.   Το  αριστερό  σκυλολόϊ  του  Ρότσιλντ,  του  Σιφ  και  του  Σόρος (ΚΚΕ  και  ΣΥΡΙΖΑ) επειδή  δεν  είχε   ήρωες  πρότυπα  -  ποιος λογικός  άνθρωπος  θα  θυσιασθεί  για  τις  ιδέες  του  Εβραίου  Μαρξ, του  τραπεζίτη  Σιφ  και  των  άλλων  που  δημιούργησαν  τον Κομμουνισμό -  έπρεπε  να  τους  δημιουργήσει.   Έτσι  κι έγινε  με το Πολυτεχνείο  το 1973.  Επιστρατεύτηκαν οι  ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ  φοιτητές του 1941-1944,  που  τιμώνται  με  την γαϊδουροκεφαλή  του  Σβορώνου  στο  Πολυτεχνείο  σήμερα  και  με τίτλο. «Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα  ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944».

 

 Το Πραγματικό Ελληνικό  Πολυτεχνείο


Τρεις καθηγητές και 12 φοιτητές του  Πολυτεχνείου δολοφονήθηκαν από το ΚΚΕ.
Τον Δεκέμβριο του 1944 η νέα γενεά πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος. Σπουδαστές, φοιτητές, και μαθητές συνελήφθησαν, για μια «ανάκριση», οδηγήθηκαν στους τόπους του μαρτυρίου και δολοφονήθηκαν άγρια.
Οι καθηγητές δεν μπορούσαν να λείψουν από το όργιο αίματος του «μεγάλου Δεκέμβρη». Επελέγησαν ως θύματα προς παραδειγματισμό.
Από τις ομάδες θανάτου του ΚΚΕ δολοφονήθηκαν:
• Ο προπρύτανης του Πολυτεχνείου  Ιωάννης Θεοφανόπουλος.
• Ο κοσμήτωρ της σχολής Μηχανολόγων Γεώργιος Σαρρόπουλος.
• Ο καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας στο Πολυτεχνείο,  Σπυρίδων Κορώνης – σύμβουλος και σχεδιαστής της κοινωνικής πολιτικής του Ελευθερίου Βενιζέλου.
 Ο αριθμός μόνον των σπουδαστών του Πολυτεχνείου που σύρθηκαν στο τόπο του μαρτυρίου από τους δολοφόνους του ΚΚΕ ανέρχεται σε δώδεκα, μεταξύ αυτών:
• Η Ευγενία Λύτρα, απόγονος του μεγάλου ζωγράφου Λύτρα και ανεψιά του καθηγητή Χόρς.
• Τα αδέλφια Στάθης και Δανάη Ιατρίδου.
• Ο Ν. Κορυζής, ανεψιός του πρωθυπουργού Αλ. Κορυζή και γιος του επίσης δολοφονημένου Στ. Κορυζή.
Το Πολυτεχνείο δεν τιμά και δεν μνημονεύει τους καθηγητές  του Θεοφανόπουλο, Σαρρόπουλο, Κορώνη. 
 Δεν έχει αναρτήσει τιμητικώς στις αίθουσες του φωτογραφίες  της Λύτρα, του Κορυζή, των αδελφών Ιατρίδου  και  των άλλων δολοφονημένων  από  τους εβραιοκομμουνιστές  σπουδαστών του.


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη


Μετά  42  χρόνια  η  αμερικανική  πρεσβεία  και  οι  πληρωμένοι πράκτορές  της  γιορτάζουν,  επιτέλους  φανερά,  το  δικό  τους δημιούργημα,  «το  Πολυτεχνείο».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails