Monday, November 28, 2016

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ...!!

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στη Μόρια όπου το χωριό πολιορκείται κυριολεκτικά από χιλιάδες μουσουλμάνους που διαμένουν στο εκεί κέντρο παραμονής.
Σήμερα το πρωί κάτοικοι του χωριού διαπίστωσαν  ότι άγνωστοι βανδάλισαν τάφους στο νεκροταφείο του χωριού. Η καταστροφές στους τάφους και τα κενοτάφια είναι μεγάλες και δείχνει άτομα που έδρασαν με συγκεκριμένο σκοπό αλλά και πρωτοφανή οργή.  
Όπως αναφέρει το Lesvosnews.gr εικόνες καταστροφής αντίκρισαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της Μόριας στο νεκροταφείο του χωριού τους, όταν πήγαν εκεί για να ανάψουν τα καντήλια των συγγενών τους και να προσευχηθούν.

Δεκάδες τάφοι είχαν υποστεί σημαντικές καταστροφές από αγνώστους, οι οποίοι είχαν ξεριζώσει σταυρούς, λουλούδια, καντήλια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, τα οποία ήταν διασκορπισμένα σε όλους τους χώρους του νεκροταφείου.
Εικάζουν ότι τις ζημιές τις έχει προκαλέσει ομάδα ταραχοποιών μεταναστών και δεν καταλογίζουν ευθύνες στο σύνολο των μεταναστών, που βρίσκονται στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Μόριας.
Για το λόγο αυτό κρατούν τις επιφυλάξεις τους και περιμένουν από τις αρχές ασφαλείας να πράξουν τα δέοντα.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου επιβεβαίωσε το γεγονός ενώ από τον πρόεδρο της Κοινότητας Μόριας Νίκο Τρακατέλλη υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων.
Στο μεταξύ μεγάλη διαδήλωση αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε  αργά το απόγευμα της Κυριακής στην προκυμαία της Μυτιλήνης.
Άτομα που κατέβηκαν στην πόλη κυρίως από τον καταυλισμό της Μόριας διαδήλωσαν επί ώρα ζητώντας τον «απεγκλωβισμό» τους από τη Λέσβο. Τελικά η διαδήλωση που κατέληξε στην πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της πόλης, διαλύθηκε όταν άρχισε να βρέχει.
Ας σημειωθεί ότι ανάλογη μεγάλη διαδήλωση υπήρξε και χθες μάλιστα χθες, προς στιγμή απειλήθηκαν και επεισόδια όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να εισέλθει στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails