Wednesday, November 9, 2016

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΚΕΔΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ....!!


diki-xa-8

Ο βίος και η πολιτεία του Σωτήρη Πουλικόγιαννη βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης στο Εφετείο Αθηνών. Η υπεράσπιση προσκόμισε πλήθος φωτογραφιών όπου ο μάρτυρας φαίνεται να πρωταγωνιστεί σε βίαια επεισόδια και να ξυλοκοπεί διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή. 
Το στέλεχος του ΚΚΕ υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα, ωστόσο ο φακός είναι αψευδής μάρτυρας των «κατορθωμάτων» του, καθώς φαίνεται από κοινού με άλλα μέλη του ΚΚΕ να κλωτσά στο κεφάλι διαδηλωτή ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος και να πραγματοποιεί έφοδο κρατώντας ξύλινο ρόπαλο ενάντια σε πολίτες που διαδήλωναν κατά του μνημονίου.  

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

 
Η μεροληψία του μάρτυρα κατέστη φανερή όταν στην περίπτωση των κρανοφόρων και ροπαλοφόρων του ΚΚΕ που παρελαύνουν ή εφορμούν συντεταγμένα στην πλατεία Συντάγματος δεν μίλησε για «τάγματα εφόδου», αλλά για περιφρούρηση η οποία έχει μάλιστα το δικαίωμα να συγκρούεται με αντιπάλους του κόμματος!
Για την εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες που πραγματοποιείται στα φεστιβάλ της ΚΝΕ, δήλωσε ότι μέσα από αυτό διδάσκονται το σεβασμό και την πειθαρχία του ατόμου, το ότι είναι για αυτοάμυνα και ότι είναι ολυμπιακά αθλήματα! Τις διδάσκεται, είπε, πάρα πολύς κόσμος ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. 

Δελτία τύπου γεμάτα ψεύδη

Ο Πουλικόγιαννης παραδέχθηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2016 ενέκρινε την έκδοση δελτίου τύπου του Συνδικάτου Μετάλλου, το οποίο περιείχε ψευδείς αναφορές για τη Χρυσή Αυγή. Στο δελτίο τύπου αναφέρονταν ότι η Χρυσή Αυγή είχε δήθεν υπερψηφίσει στη Βουλή νομοσχέδιο που περιείχε ρυθμίσεις υπέρ των εφοπλιστών. Στον μάρτυρα όμως επιδείχθηκαν έγγραφα της Βουλής που αποδείκνυαν ότι δεν είχε γίνει ποτέ ψηφοφορία και το νομοσχέδιο δεν είχε εισαχθεί καν για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή! Το γεγονός αυτό κλονίζει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία του, από τη στιγμή που αποδεικνύει την εμπάθειά του για τη Χρυσή Αυγή και την επίκληση εκ μέρους του ψευδών ισχυρισμών. 

Υποχρεώθηκε να ανασκευάσει

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο Πουλικόγιαννης ισχυρίστηκε ότι η Χρυσή Αυγή ευθύνεται γιατί δεν καταδίκασε το έγκλημα στο Κερατσίνι. Σήμερα του επιδείχθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις του κόμματος που περιείχαν ρητή καταδίκη του περιστατικού και ο μάρτυρας προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν είχε παρακολουθήσει όλες τις ανακοινώσεις.
Για τον συνδικαλιστικό φορέα «Άγιος Νικόλαος» τον οποίο στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε χαρακτηρίσει «δουλεμπορικό» σωματείο, παραδέχθηκε σήμερα ότι στο βίντεο της 8-8-2013 όχι μόνο δεν εκφράζονται απόψεις περί μείωσης των μισθών των εργαζομένων, αλλά αντίθετα οι ομιλητές υπερασπίζονται το δικαίωμα των εργατών σε υψηλά μεροκάματα! Επίσης, αναγνώρισε ότι το σωματείο έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δραστηριότητα με διανομές φυλλαδίων, εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, εκλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις κ.α.

Απόρριψη αιτήματος της πολιτικής αγωγής

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, η πολιτική αγωγή ζήτησε να καταχωρηθεί στα πρακτικά κείμενο το οποίο περιείχε πολιτικό μανιφέστο για τον φασισμό και την ταξική πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος. 
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο συνήγορος του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, κος Τάκης Μιχαλόλιας, ο οποίος με εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία υποστήριξε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής περί καταχώρησης του εγγράφου.  
Το Δικαστήριο αποφάσισε τελικά να μη γίνει καταχώριση του εγγράφου, καθώς δεν αφορά την ποινική δίκη και δεν αποτελεί δήλωση κατά την έννοια του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.  
Στην επόμενη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, θα συνεχιστεί η εξέταση του μάρτυρα από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails