Saturday, November 26, 2016

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ..ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΜΙΡΗΔΕΣ..ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Νέες απειλές κατά των ελληνικών επιχειρήσεων και των 12.000 Ελλήνων εργαζομένων στο Κατάρ εκτοξεύει ο εμίρης της ισλαμιστικής χώρας Αλ Θάνι μετά την ματαίωση των «επενδυτικών» πλάνων του στο νησί Οξυά στις εκβολές του Αχελώου έχει κηρυχθεί περιοχή νατούρα και επομένως δεν επιτρέπεται να κτιστούν πάνω από 1.000 τετραγωνικά μέτρα τη στιγμή που ο εμίρης θέλει να κτίσει 22.000 τετραγωνικά μέτρα.
 
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις παρανόμως έταξαν τα πάντα στον Αλ Θάνι, σε συναντήσεις που είχαν γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ γνώριζαν ότι δεν μπορεί να παρακαμθεί η κείμενη νομοθεσία.
 
Παρόλα αυτά έταξαν απραγματοποίητα πράγματα στον ισλαμιστή εμίρη με αποτέλεσμα να αγοράσει τοποθεσίες που δεν μπορεί να αξιοποιήσει όπως ονειρεύεται
 
Στην δεύτερη επίδοξη «επένδυσή» του στη Ζάκυνθο αγόρασε μια περιοχή 14.000 στρεμμάτων της οποίας το ιδιοκτησιακό καθεστώς αμφισβητεί η εκκλησία του νησιού,
 
Για αυτήν η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση, ενώ για την Οξυά, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση νέας περιοχής που θα προτείνει στον Αλ Θάνι.
 
Φυσικά στο ζήτημα εμπλέκεται και ο έτερος ισλαμιστής ετάιρος η Σαουδική Αραβία.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, έχει μεταβεί στη Σαουδική Αραβία σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης και διαβεβαίωσης για τις καλές σχέσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
 
Για εμάς κακώς πηγαίνει και ο Γ.Κατρούγκαλος στο Ριάντ
 
Ήδη το pronews.gr είχε γράψει για τις απειλές κατά των ελληνικών επιχειρήσεων 20 ημέρες πριν αλλά το κυριότερο κατά πόσο επρόκειτο για Άραβες «επενδυτές» και όχι για «αδίστακτους και βουλιμικούς» (δεν το λέμε εμείς, το ίδιο το ΥΠΟΙΚ το λέει)
 
Τότε γράφαμε:
 
«Εξαιτίας των αλλεπάλληλων δικαστικών περιπετειών, έχουν «παγώσει» τα σχέδια του ομίλου του Κατάρ Al Rayan- με τις επενδύσεις του οποίου ασχολείται προσωπικά ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα αλ Θανί αν και έχει παραδώσει τα ηνία της χώρας του στον γιο του Ταμίμ.
 
Ο Εμίρης του Κατάρ εμφανίζεται εξοργισμένος με τα συνεχή προβλήματα. Μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, μετά από την παρέμβαση του Δημοσίου στην υπόθεση του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο και την αναβολή της δίκης, έκανε λόγο για «εχθρική στάση της Ελλάδας απέναντι στο Κατάρ».
 
Παράλληλα εξέφρασε την απορία «πώς μία τόσο φτωχή χώρα, αντί να στηρίζει τις επενδύσεις κάνει ό,τι μπορεί για να τις διώξει», καταλήγοντας στην ίδια συνομιλία ότι «είναι ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα».
 
το Κατάρ προτίθεται να προχωρήσει σε «μπλόκο» των ελληνικών εταιρειών, προκειμένου να μην αναλάβουν ξανά στο μέλλον έργα στο Κατάρ, όπου δραστηριοποιούνται σήμερα πάνω από 180 ελληνικές εταιρείες, με χιλιάδες Ελληνες εργαζόμενους. Αν οι άδειες παραμονής των Ελλήνων εργαζομένων δεν ανανεωθούν, θα αναγκαστούν να γυρίσουν στην Ελλάδα»
 
Η πρόσθετη παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου, μέσω του ΥΠΟΙΚ, στην αγωγή της Μητρόπολης Ζακύνθου και της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, για την ακύρωση του συμβολαίου αγοράς 15.000 στρεμμάτων στο Ναυάγιο έκανε τον Εμίρη να καταλάβει ότι εδώ είναι κανονική χώρα, φτωχή μεν αλλά κανονική με νόμους και δεν κατοικείται από Βεδουϊνους.
 
Το πολυσέλιδο έγγραφο του ΥΠΟΙΚ προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου περιλαμβάνει βαριές εκφράσεις για τους Άραβες επενδυτές, τους οποίους περιγράφει ως «αδίστακτους» και «βουλιμικούς». Επίσης αναφέρει ότι ο πωλητής Γιώργος Χάρος ουδέποτε υπήρξε ιδιοκτήτης της έκτασης για την οποία διαθέτει μόνο ενετικούς τίτλους. Ακόμη, οι νομικοί του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι το συμβόλαιο είναι άκυρο και επειδή στην έκταση περιλαμβάνονται αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν δηλωθεί και δημόσιοι δρόμοι. Τμήματα της επίμαχης έκτασης διεκδικούν ο δήμος Ζακύνθου και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που επίσης έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του αραβικού επενδυτικού Fund. Μετά από την παρέμβαση του Δημοσίου, την περασμένη Τετάρτη αποφασίστηκε να συνεκδικαστούν όλες οι αγωγές τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
 
Η εταιρεία Pimana Α.Ε., που αγόρασε την έκταση εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του Κατάρ στην Ελλάδα κάνει λόγο για μεθοδεύσεις για να ματαιωθεί η επένδυση. «Υπάρχουν κυβερνητικοί και κρατικοί λειτουργοί σε αυτή τη χώρα που πιστεύουν ότι ένας κρατικός οργανισμός φίλης χώρας, με παγκόσμιας εμβέλειας επενδυτική δραστηριότητα, ήρθε στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Ζακύνθου να καταπατήσει εκκλησιαστικές ή ιδιωτικές περιουσίες πληρώνοντας εκατομμύρια ευρώ;», σημείωναν στελέχη της.
 
Παράλληλα, τόνιζαν ότι αυτό που συμβαίνει θα μετρήσει στον αραβικό κόσμο και θα προτιμηθούν άλλες χώρες για επενδύσεις όπως η Τουρκία.
 
Ώρα καλή! Το Κατάρ μαζί με την Σ.Αραβία και φυσικά στο παρασκήνιο οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν εξοπλίσει, οργανώσεις και χρηματοδοτήσει όλες τις ισλαμιστικές οργανώσεις της Συρίας με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί πάνω από 300.000 άνθρωποι σε ένα πραγματικο «λουτρό» αίματος

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails