Sunday, November 27, 2016

Απειλητικός Μουζάλας προς νησιώτες: «Θα επιβάλλουμε λύσεις εάν δεν συνεργαστείτε»

«Είναι επιτακτική η ανάγκη για τη βελτίωση των συνθηκών» και απηύθυνε έκκληση στους νησιώτες «να πάψουν να ακούνε λαϊκίστικες λύσεις και να υποστηρίξουν τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων» ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα στο κέντρο αλλοδαπών  της Μόριας.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων στα νησιά για την κατασκευή κέντρων παραμονής αλλοδαπών, ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αναζητεί κλίμα συναίνεσης, αλλά προειδοποίησε ότι από ένα σημείο και μετά «θα επιβάλουμε τις λύσεις».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,  ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έκανε λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» στα νησιά, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «έχει συνταχθεί με ακροδεξιά στοιχεία και υποκινεί τον πληθυσμό».
Θα δίνουν και μετρητά στους αλλοδαπούς
Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα τα κέντρα αλλοδαπών θα μειωθούν κατά το ήμισυ με ταυτόχρονη μείωση και του πληθυσμού σε αυτά, καθώς και ότι μέχρι τον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί η παροχή μετρητών ή κουπονιών για τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών.
Ο υπουργός εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και περιέγραψε τις τρεις μάχες που δίνει η κυβέρνηση σε διπλωματικό επίπεδο: για τη μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, την αλλαγή της Συνθήκης του Δουβλίνου και το αίτημα για δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών των μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails