Sunday, November 20, 2016

ΤΑ "ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ" ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ..ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ!!


13 συλλήψεις. 3 ήταν ανήλικοι... 3 ήταν Σύριοι "πρόσφυγες" που πήγαιναν σχολείο... κι έμειναν άλλοι 2 αλλοδαποί και 5 ημεδαποί. 

Όλοι κατηγορούμενοι για κακουργήματα. Απ' ό,τι φαίνεται ούτε ένας δεν αναγνωρίστηκε ως εξεγερμένος νέος της γενιάς των 400 ευρώ. Όλοι τους ποινικοί... αλλά στο τέλος θα αφεθούν ελεύθεροι και θα αθωωθούν.




Ποινικές διώξεις για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα άσκησε την Παρασκευή ο εισαγγελέας σε βάρος των 13 συλληφθέντων - μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πέντε αλλοδαποί και τρεις ανήλικοι - για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα, οι 13 συλληφθέντες διώκονται για...
α. τα κακουργήματα της έκρηξης,  από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και κίνδυνος σε ξένα πράγματα και της  προμήθειας και κατασκευής εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρήση τους από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.
β. τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς (ζημιές στο Πολυτεχνείο), της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, της παρακώλυσης συγκοινωνιών, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της, παράνομης οπλοφορίας οπλοχρησίας, της παράνομης κατοχής και χρήσης κροτίδων και φωτοβολίδων.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ενώπιον του εισαγγελέα ένας εκ των συλληφθέντων ζήτησε συγγνώμη, παραδεχόμενος ότι συμμετείχε στα επεισόδια. Μία ανήλικη υποστήριξε ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο σε λάθος χρόνο, ενώ οι τρεις κατηγορούμενοι από τη Συρία, που από το περασμένο καλοκαίρι έχουν πάρει δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας από την υπηρεσία ασύλου, ισχυρίστηκαν ότι ήταν περαστικοί από το σημείο, καθώς πήγαιναν σε σχολείο στην οδό Αχαρνών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων παρέπεμψε τους κατηγορουμένους σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν...

Ελεύθεροι οι 12 συλληφθέντες στην Πάτρα 
Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πάτρας άσκησε ποινική δίωξη κατά  έξι ανδρών και έξι γυναικών, που φέρονται ότι συμμετείχαν σα επεισόδια που  σημειώθηκαν στην Πάτρα, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους οι 12 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η δίκη τους προσδιορίστηκε για τις 21 Μαρτίου 2017
Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, μετά από κάλεσμα της αντιεξουσιαστικής κίνησης. Ωστόσο 
Έξω από δικαστικό μέγαρο της Πάτρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες, έπειτα από κάλεσμα της αντιεξουσιαστικής κίνησης. Η αστυνομία είχε πάρει χωρίς όμως να δημιουργηθούν απρόοπτα. Από την πλευρά της η αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με μία διμοιρία ΜΑΤ να βρίσκεται κοντά στα δικαστήρια.
Για το ίδιο θέμα, η Λαϊκή Ενότητα Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως «προσήχθησαν τρεις σύντροφοί μας από σημεία που δεν είχαν καμία σχέση με τις εντάσεις που ακολούθησαν την πορεία του Πολυτεχνείου, στην Πάτρα».

Μάλιστα, ένας εκ των τριών συνελήφθη στην συνέχεια και γι' αυτό η Λαϊκή Ενότητα απηύθυνε με τη σειρά της κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails