Wednesday, November 23, 2016

Ο Τραμπ καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο για λαθρομετανάστες!

Ο Τραμπ καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο για λαθρομετανάστες!Ο Τραμπ καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο για λαθρομετανάστες!
ΠΗΓΗ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε καθαρά και με μεγάλη διαφορά τις αμερικανικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου 2016. Αμέσως μετά επεισόδια ξεσηκώθηκαν σε επιλεγμένες αμερικανικές πόλεις από άτομα νεοφιλελεύθερων πεποιθήσεων που διαδήλωναν την άρνηση της αποδοχής του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών. Αυτό το γεγονός ήταν ανήκουστο και ανεπανάληπτο στην εκλογική ιστορία των ΗΠΑ, αλλά και ίσως και όλου του κόσμου.
Πολύ σύντομα βέβαια αποδείχθηκε ότι αυτές οι διαμαρτυρίες υποκινούνταν από τον Σόρος και κατ’ επέκταση από τον χαμένο των αμερικανικών εκλογών νεοφιλελεύθερο κατεστημένο που μέλη του και είναι και οι δύο Κλίντον.

Αλλά φαίνεται πως ο Σόρος έχει πολλά χρήματα και αυτές οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται ως σήμερα. Και ένας βασικός πυλώνας αυτών των διαμαρτυριών είναι η προστασία των λαθρομεταναστών και ιδιαίτερα αυτών που έχουν εγγραφεί ως σπουδαστές και φοιτητές σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η απορία είναι πώς μπόρεσαν να εγγραφούν, ενώ δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα παραμονής στις ΗΠΑ;
Η απάντηση δίνεται με το εφεύρημα του Ομπάμα του νομοθετικού διατάγματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals). Και το καινούργιο εφεύρημα αυτών των διαδηλωτών σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι να δηλώνουν ολόκληρες πόλεις και πανεπιστήμια ως άτυπα άσυλα λαθρομεταναστών (illegal alien sanctuary cities).
Έτσι η νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα έσπευσε να δηλώσει ως τέτοια άτυπα άσυλα λαθρομεταναστών πόλεις όπως το Σικάγο, την Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο, καθώς και ένα αριθμό πανεπιστήμιων όπως το Santa Clara University, το Stanford University και την ομάδα πανεπιστημίων Ivy League της βορειοανατολικής ακτής των ΗΠΑ, όπως το Harvard και το Yale.
Όμως ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε ότι θα απελάσει ένα μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών ως μέρος του σχεδίου δράσης των πρώτων εκατό (100) ημερών στην διακυβέρνηση των ΗΠΑ, δηλαδή αρχής γενόμενης από τον επόμενο Φεβρουάριο του 2017. Μέσω του μελλοντικού Chief of Staff του Λευκού Οίκου Reince Priebus δήλωσε ότι οποιαδήποτε πόλη δηλωθεί ως άτυπο άσυλο λαθρομεταναστών μπορεί να στερηθεί μέρος ή όλης της οικονομικής ενίσχυσης του αμερικανικής κυβέρνησης. Η αποστέρηση αυτών των κονδυλίων είναι πολύ σημαντική και ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα ο κ. Priebus δήλωσε στο CNN ότι “είναι ασύμβατο για μια πόλη να μπορεί να επιλέξει να αψηφήσει την ομοσπονδιακή νομοθεσία και ταυτόχρονα να περιμένει να γίνει αποδέκτης μιας γενναιόδωρης χρηματοδότησης από τον ίδιο ομοσπονδιακό φορέα που δεν έχει σεβαστεί εξ αρχής”.
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας οξυδερκής πολιτικός. Δηλώνει στους υποστηρικτές της αντίπαλης νεοφιλελεύθερης νοοτροπίας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ασυδοσία τους. Και με αυτή την εξαγγελία στέρησης της χρηματοδότησης στην ουσία ακυρώνει και το πανεπιστημιακό άσυλο για λαθρομετανάστες που ετοιμάζεται να δημιουργηθεί στα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ. Και εάν όλοι οι αμερικανοί θέλουν να δουν την επίπτωση που μπορεί να έχει αυτό το καταστροφικό άσυλο για λαθρομετανάστες, δεν έχουν παρά να δουν την κατάντια των Ελληνικών δημοσίων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Ο μέσος αμερικανός υπερψήφισε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα επειδή ακριβώς ταυτίστηκε με το μήνυμα του Τραμπ για μια Αμερική με σωστές υποδομές στην Παιδεία, την Υγεία, την εργασία,την κοινωνική ασφάλιση, την εσωτερική ασφάλεια και άμυνα. Η προηγούμενη νεοφιλελεύθερη περίοδος των Δημοκρατικών ηττήθηκε, επειδή ακριβώς δεν διασφάλιζε τα παραπάνω.
Ίδια πολιτική σεβασμού στην Παιδεία, την Υγεία, την Εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, την εσωτερική ασφάλεια και την Άμυνα θα ακολουθήσει και η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα για το πανεπιστημιακό άσυλο ο Λαϊκός Σύνδεσμος προβλέπει την κατάργηση του για τους εξωπανεπιστημιακούς λαθρομετανάστες λόγω της συχνά βεβαιωμένης εγκληματικότητας που αναπτύσσουν μέσα στα όρια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Ελλάδα. Εγκληματικότητας που στρέφεται κατάφορα κατά της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.
Η αμερικανική μεσαία τάξη αφού αποδεκατίστηκε από την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα αποστράφηκε να ψηφίσει την Χίλαρυ Κλίντον απλά για πολιτικά ορθούς λόγους. Δηλαδή μόνο για να υπάρξει επιτέλους μια πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Αντιθέτως ψήφισε τον Τραμπ επειδή του υποσχέθηκε ότι θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις νεοφιλελεύθερες καταστροφικές πολιτικές και θα αντισταθεί σθεναρά στις ορέξεις του διεθνούς και αμερικανοσιωνιστικού κεφαλαίου εις βάρος του αμερικανού πολίτη.
Είναι καιρός πια και στην Ελλάδα να συμβεί το ίδιο. Αδιαμφισβήτητα κάθε μέρα η αποδοχή του Λαϊκού Συνδέσμου στα βαριά χτυπημένα από τα νεοφιλελεύθερα μνημόνια μεσαία στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας δυναμώνει σημαντικά. Ο μέσος Έλληνας διαβλέπει ότι εάν ψηφίσει πάλι “πολιτικώς ορθά” πρόσωπα όπως τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα διαιωνιστεί η χειροτέρευση της διαβίωσης του.
Και στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή λόγω του ξεκάθαρου προγράμματος για κοινωνικό σεβασμό και οικονομική επανάκαμψη για την Ελληνική μεσαία τάξη.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails