Friday, November 11, 2016

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Θέλω τον δικηγόρο μου» φώναζε έντρομος ο Πουλικόγιαννης - Kαταιγισμός ερωτήσεων από την υπεράσπιση

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Θέλω τον δικηγόρο μου» φώναζε έντρομος ο Πουλικόγιαννης - Kαταιγισμός ερωτήσεων από την υπεράσπιση
Συμπλήρωσε πέντε και πάει για 6η (ίσως και 7η) συνεδρίαση η εξέταση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη. Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις αφιερώθηκαν σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι υπέβαλαν σε ενδελεχή εξέταση τον μάρτυρα και τον ρώτησαν σε βάθος για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της υπόθεσης.
Από πλευράς των Βουλευτών, σήμερα έκαναν ερωτήσεις οι συνήγοροι Δημήτρης Παπαδέλλης, Τάσος Δημητρακόπουλος και Δήμητρα Βελέτζα, ενώ αύριο αναμένεται να εξετάσουν τον μάρτυρα οι συνήγοροι του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου και του Ιωάννη Λαγού.
Όλως τυχαίως, τις δύο αυτές μέρες τα συστημικά ΜΜΕ επέλεξαν να μην αναρτήσουν τη συνήθη αρθρογραφία για την πορεία της δίκης, αποσιωπώντας έτσι τα επιχειρήματα της υπεράσπισης.

Είναι φανερό εξάλλου ότι οι θριαμβολογίες των πρώτων ημερών για το ξεκίνημα της υπόθεσης του ΠΑΜΕ έδωσαν τη θέση τους στον προβληματισμό, καθώς οι υπερβολές του μάρτυρα και η μονομέρεια  με την οποία αυτός κατέθεσε, είχαν ως αποτέλεσμα την αποδόμηση του κατηγορητηρίου.
Ήταν φανερή η δυστοκία του μάρτυρα να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του περί «απόπειρας ανθρωποκτονίας», τη στιγμή μάλιστα που η ιατροδικαστική έκθεση μιλάει για ελαφρά σωματική βλάβη!  
Επιπλέον, κατέρρευσε και ο ισχυρισμός του περί «επίθεσης από τάγμα εφόδου με άνδρες εκπαιδευμένους άνδρες στα πρότυπα των ειδικών δυνάμεων», καθώς μετά από επίμονες ερωτήσεις, τελικά παραδέχθηκε ότι η πλειονότητα αυτών με τους οποίους συνεπλάκη ήταν 16χρονοι μαθητές Λυκείου από τα σχολεία της περιοχής!
Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε όταν του επισημάνθηκε ο ρόλος του στα επεισόδια στο Σύνταγμα το 2011, με αποτέλεσμα να αναφωνήσει «Θέλω το δικηγόρο μου»! Η κα Βελέτζα παρουσίασε ντοκουμέντο...
Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails