Tuesday, November 29, 2016

Χιώτες, πολεμήστε για τον τόπο σας όπως κι αν σας πει ο Μουζάλας!

Το «Δεν πάει άλλο» του Χιώτη και του Μυτιληνιού, πρέπει να γίνει και δικό μας, πριν να είναι πολύ αργά…

Ο Νίκος Συρίγος γράφει…


Οι Χιώτες δεν αντέχουν πια. Δεν αντέχουν. Τόσο απλά. Και δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει γι’αυτό. Η φύση δεν νικιέται. Κι είναι άλλο να βιώνεις μια κατάσταση στο πετσί σου κι άλλο από τον καναπέ του σπιτιού σου. Από εκεί που δηλώνεις ανθρωπιστής χωρίς κόστος. Από εκεί που μπορείς να δείχνεις με το δάχτυλο και να λες «φασίστα» αυτόν που βαρέθηκε να περιμένει τη λύση.
Οι Χιώτες, οι Μυτιληνιοί, όλοι οι νησιώτες βοήθησαν όπως έπρεπε όλον αυτόν τον κόσμο που έστελνε ο Τούρκος για να τον ξεφορτωθεί... Έδωσαν φαί, νερό, την ψυχή τους έδωσαν, στον πρόσφυγα… Ότι είχαν. Γιατί έτσι είχε μάθει ο Έλληνας από τα… πάντα του.

Αλλά για στάσου. Όταν εκεί που πρέπει να είναι 1.000 άνθρωποι έχουν μαζευτεί 5.000, όταν μαζί με τους πρόσφυγες έχουν κατακλύσει τα νησιά τύποι που δεν τραβάνε ζόρι να βιάσουν παιδάκια, να κλέψουν, να ρημάξουν και να μετατρέψουν ένα ελληνικό νησί σε… Αφγανιστάν κι όταν εν γνώσει σου βάζεις στο ίδιο μέρος Πακιστανούς, Αλγερινούς και Αφγανούς, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, οικογενειάρχες και εγκληματίες, τότε δεν ασκείς πολιτική αλλά εκτελείς σχέδιο. Το πιο βρώμικο στην Ιστορία αυτού του τόπου. Πλέον και με αποδείξεις. Όχι ότι τις είχαμε ανάγκη αλλά για να μην μας λένε τρελούς.
Πριν λίγο, όχι ανώνυμα αλλά επωνύμως, ο αντιδήμαρχος Χίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, κατήγγειλε ότι ο Μουζάλας απείλησε τους Χιώτες ότι «θα προκαλεί τα ΜΜΕ να αμαυρώνουν το όνομα της Χίου», αν το νησί επιμείνει να μπει ένα τέλος στο σκηνικό τρόμου που βιώνουν εδώ και μήνες κάθε μέρα, οι άνθρωποι που φυλάνε Θερμοπύλες, απλά ζώντας στον τόπο τους.
Αυτοί που έσκιζαν τα ρούχα τους ότι οι μετανάστες δεν έφυγαν για τα ηπειρωτικά όπως ΨΕΥΔΩΣ έλεγε ο Μουζάλας αλλά πολλαπλασιάζονται. Αυτοί που φώναζαν ότι οι διάφοροι που έρχονται με την ταμπέλα του πρόσφυγα δεν λιάζονται, όπως έλεγε η Χριστοδουλοπούλου, αλλά κλέβουν και απειλούν. Αυτοί που δεν πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με 10-15 αστυνομικούς που στέλνει ΤΩΡΑ η κυβέρνηση, γιατί πολύ απλά δεν φτάνουν…
Επαναλαμβάνω. Η φύση δεν νικιέται. Κι αυτό έχει πια διπλή ανάγνωση και σημασία. Και για τους μεν και για τους δε. Ότι κι αν πει, όσο κι αν απειλήσει ο Μουζάλας και οι λοιποί απάτριδες που προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ελλαδιστάν, ο Χιώτης, ο Μυτιληνιός, όποιος νιώσει πως απειλείται γιατί έκανε το λάθος να μείνει και να ζήσει στον τόπο του, θα αντιδράσει. Θα φυλάξει τη φαμίλια και το βιός του, όχι φασίστα να τον πει ο υπουργάκος, αλλά κανίβαλο.
Φαντάζομαι ότι κι ο Μουζάλας ξέρει ότι το ένστικτο προηγείται του πολιτισμού. Ειδικά αν αυτός ο πολιτισμός εξαντλείται από τον κάθε Μουζάλα, φορτώνοντας το πρόβλημα στις πλάτες του κοσμάκη…
Κι αυτό το «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»  μαζί με τους Χιώτες και τους Μυτιληνιούς, πρέπει να το πούμε όλοι οι Έλληνες… Τώρα. Μετά θα είναι αργά. Αν δεν το πιστεύετε, ρωτήστε τον σουλτάνο, που ετοιμάζει πάλι καραβιές από απέναντι… Αλλά ξέχασα. Θα μας σώσει η Ευρώπη. Θα μας δίνει δάνεια για να συντηρεί τη Σπιναλόγκα της…

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails