Monday, November 12, 2018

ΣΟΥΗΔΙΑ: Στέλνουν στην φυλακή 65χρονη γυναίκα γιατί επέκρινε το ισλάμ και την παράνομη μετανάστευση



Τον Μάρτιο, ένα περιφερειακό δικαστήριο αθώωσε μια γυναίκα που κατηγορήθηκε για σχόλια "λόγου μίσους" που έγιναν στο Facebook. Η γυναίκα είχε επικρίνει το Ισλάμ και είχε γράψει ότι «το επίπεδο του IQ στη Σουηδία θα πέσει ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης».
Το ανώτατο δικαστήριο, ωστόσο, την καταδίκασε σε φυλάκιση. "Εάν αυτό συνεχιστεί, η νοημοσύνη στη Σουηδία θα είναι σε επίπεδο χρυσόψαρου", έλεγε ένα από τα σχόλια της στο Facebook. "Αρνηθείτε ότι όλα αυτό έχει να κάνει με το Ισλάμ" έλεγε ένα άλλο.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η γυναίκα, της οποίας το όνομα είναι η Χριστίνα, υποβλήθηκε σε έξι αστυνομικές ανακρίσεις και έρευνες, κάτι που περιέγραψε ως τρομερή εμπειρία.
Η αστυνομία ζήτησε να παραδώσει τα κλειδιά της, το κινητό της τηλέφωνο και το iPad της. Το γεγονός ότι έπρεπε να έρθει σε επαφή με την υγειονομική περίθαλψη για την επίσκεψη σε γιατρό δεν λήφθηκε υπόψη.
Το 2016, η γυναίκα δέχθηκε βίαιη επίθεση από μια συμμορία αποκαλούμενων "ασυνόδευτων προσφυγόπουλων". Η επίθεση επηρέασε τη μνήμη της, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, κανείς δεν καταδικάστηκε για την επίθεση.
Έχει υποφέρει πολύ και αισθάνεται ότι τα δικαιώματά της παραβιάστηκαν βάναυσα από την εκτεταμένη και ενοχλητική αντιμετώπισή της από την αστυνομία. Η προκαταρκτική έρευνα εναντίον της αριθμεί 150 σελίδες!
Το περιφερειακό δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι ο εισαγγελέας απέτυχε να αποδείξει ποιος πραγματικά βρισκόταν πίσω από την οθόνη όταν ανέβηκαν τα posts. Η γυναίκα αρνήθηκε ότι ήταν αυτή και δήλωσε ότι ο ενοικιαστής της θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή της.
Το ανώτατο δικαστήριο εκτίμησε διαφορετικά την υπόθεση. Κατά την άποψή του, η έρευνα δείχνει σαφώς ότι εκείνη χρησιμοποίησε τον λογαριασμό τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Σύμφωνα με το σκεπτικό, είναι ένοχη "εγκληματικής περιφρόνησης εναντίον ανθρώπων με μουσουλμανικές πεποιθήσεις". Η γυναίκα καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκισης.
«Είμαι τρομαγμένη», είπε η Χριστίνα σε συνέντευξή της λίγο μετά την ετυμηγορία.
«Είμαι τόσο φοβισμένη και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Θα είμαι στη φυλακή με εγκληματίες; Έχω ρευματοειδή αρθρίτιδα και βαθιά κατάθλιψη και θα χάσω το διαμέρισμά μου», είπε κλαίγοντας.
ΚΟ / πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails