Thursday, November 8, 2018

Οι γιοί του προέδρου της Βραζιλίας με μπλουζάκια υπέρ των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και της Μοσάντ



Μια φωτογραφία των γιων του νέου Βραζιλιάνου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου να φοράνε μπλουζάκια των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) και της Μοσάντ, έχει γίνει viral. 
Η φωτογραφία, που δείχνει τον Εντουάρντο και τον Κάρλος Μπολσονάρου να περπατούν στο Ισραήλ, προσελκύει την προσοχή στα κοινωνικά δίκτυα μετά την εκλογική νίκη του δεξιού Μπολσονάρου. Τα αδέλφια απεικονίζονται να φορούν μπλουζάκια που διαφημίζουν τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, την Μοσάντ, και τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Εντουάρντο, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βραζιλίας και μέλος του ακροδεξιού Σοσιαλιστικού Φιλελεύθερου κόμματος του πατέρα του, δημοσίευσε την εικόνα στο Twitter τον Μάιο του 2016 όταν βρισκόταν στο Ισραήλ με την οικογένειά του. «Μια πρώτη παγκόσμια χώρα που εκτιμά τις ένοπλες δυνάμεις της και την αστυνομία», έγραφε τότε.
Ο Εντουάρντo ‘τάγκαρε’ επίσης στο tweet τον αδερφό του Κάρλο, μέλος του Δημοτικού Επιμελητηρίου του Ρίο ντε Τζανέιρο και μέρος του δεξιού Κοινωνικού Χριστιανικού Κόμματος. Το ζευγάρι έχει έναν τρίτο αδελφό, τον Φλάβιο, ο οποίος επίσης συμμετείχε στο ταξίδι. Οι τρεις είναι οι γιοι του Μπολσονάρου από τον πρώτο από τους τρεις γάμους του.
Στο ταξίδι στο Ισραήλ τα μέλη της οικογένειας του Μπολσονάρου περιόδευσαν στη χώρα και επισκέφθηκαν μέλη της Κνεσέτ. Ο Καθολικός Ζαΐχ και οι γιοι του βαφτίστηκαν ακόμη και από έναν ευαγγελιστή πάστορα στον ποταμό Ιορδάνη. Οι ευαγγελικοί ψηφοφόροι της Βραζιλίας αποτελούν το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εντουάρντο επιδεικνύει στρατιωτική στήριξη στο στήθος του. Προκάλεσε αναταραχή νωρίτερα φέτος όταν φόρεσε ένα μπλουζάκι με τον αξιωματικό πληροφοριών της Βραζιλίας συνταγματάρχη Brilhante Ustra, κατηγορούμενο για βασανιστήρια κάτω υπό την στρατιωτική δικτατορία της χώρας της δεκαετίας του 1960 και του 1980.
Τον Μάιο, ο Εντουάρντο δημοσίευσε ένα αμφιλεγόμενο κινούμενο σχέδιο το οποίο ισχυρίστηκε ότι δείχνει τη διαφορά μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Δείχνει έναν Ισραηλινός στρατιώτη που προστατεύει μια γυναίκα και ένα παιδί, ενώ ένας Παλαιστίνιος μαχητής κρύβεται πίσω από μια γυναίκα.
View this post on Instagram

A post shared by Eduardo Bolsonaro 1720 (@bolsonarosp) on
Ο Εντουάρντο κοινοποίησε επίσης μια ανάρτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου την ημέρα που άνοιξε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, γράφοντας: «Το επόμενο έτος θα είναι η σειρά της Βραζιλίας».
Ο πατέρας του είπε ότι θα είναι ανοικτός για να μετακινήσει την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ιερουσαλήμ, ακολουθώντας την απόφαση μετεγκατάστασης των ΗΠΑ πέρυσι. Ο πρόεδρος έκανε ξεκάθαρη την υποστήριξή του στο Ισραήλ, υποστηρίζοντας το 2017 ότι η καρδιά του είναι «πράσινη, κίτρινη, μπλε και άσπρη» παραπέμποντας στις σημαίες της Βραζιλία και του Ισραήλ.
Εντωμεταξύ, ο μεγαλύτερος γιος του Μπολσονάρου, ο Φλάβιο, προγραμματίζει ένα ταξίδι στο Ισραήλ για να αγοράσει μερικά από τα στρατιωτικά αεροσκάφη της χώρας και να ελέγξει τον εξοπλισμό αναγνώρισης προσώπου που μπορεί να εγκατασταθεί στις δημόσιες συγκοινωνίες, αναφέρει το Renova Media.
Πηγή:
https://www.rt.com/news/443215-bolsonaro-sons-idf-mossad-tshirt/
 Off the Record

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails