Saturday, November 24, 2018

Δημοσκόπηση Metron Analysis...Tρίτο κόμμα H ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;;

Nέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσιεύτηκε σήμερα. H δημοσκόπηση αποτυπώνει τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ η οποία πλέον έχει παγιωθεί και καταγράφεται στις 10,9 μονάδες.
Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο σημείο της τριετίας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, με τη Νέα Δημοκρατία να φτάνει το 37,8% και να εκτοξεύει τη διαφορά στις 10.9 μονάδες. 

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει το 26,9% των προτιμήσεων ωστόσο αυτό που γίνεται κατανοητό από τη δημοσκόπηση είναι ότι οι εφεδρείες για το κυβερνών κόμμα εξαντλούνται και τα ρήγματα που δημιουργεί με το εκλογικό σώμα από την πολιτική της συνεχίζουν να διευρύνονται. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι δίπλα από την Συμφωνία των Πρεσπών που απορρίπτεται συντριπτικά από την κοινή γνώμη υπάρχει πλέον και η αποκαλούμενη ιστορική συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου.
Οι χειρισμοί που έγιναν για το θέμα των σχέσεων Κράτους Εκκλησίας και όσα ακολούθησαν με τις προσλήψεις στο δημόσιο προκαλούν μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση.
Η δημοσκόπηση της Metron Αnalysis δείχνει πάντως πεντακομματική Βουλή καθώς τόσο το Ποτάμι με 2,5% όσο και η Ένωση Κεντρώων με 2,4% κινούνται αρκετά κάτω από το όριο του 3% που θα τους επιτρέψει την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το ΚΙΝΑΛ μετά τις εξελίξεις για το C4i και την εντολή για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Πιο συγκεκριμένα η δημοσκόπηση έχει ως εξής:
NΔ 37,8
ΣΥΡΙΖΑ 26,9
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,2
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,9
ΚΚΕ 6,3
ΠΟΤΑΜΙ 2,5
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,4
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 2
ΑΝΕΛ 1,3
ΑΛΛΟ 6,7

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails