Monday, November 5, 2018

Βόρεια Ελλάδα: Παντού «βανάκια» με λαθραίους μετανάστες!


Χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος … «Διαχείρισης Μετανάστευσης» (sic)  της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν βανάκι να κινείται στην Επ.Ο. Ρεντίνας-Λαγκαδά (ύψος κόμβου Προφήτη), το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο… 17χρονος (κατά δήλωσή του) πρόσφυγας  οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Έπειτα από καταδίωξη, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά, όπου ο οδηγός του εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα εντοπίσθηκαν δέκα 10 αλλοδαποί, οι οποίοι τυπικά στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
Σημειώνεται τυπικά καθώς δεν πρόκειται να έχουν καμιά επίπτωση για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα, αντίθετα θα αφεθούν ελεύθεροι, αλλά με τη ρητή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι μεταφερόμενοι εισήλθαν στη χώρα σε προγενέστερο χρόνο από τον αφύλαχτο Έβρο, με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη.
Λίγο αργότερα, περιπολούντες αστυνομικοί, εντόπισαν ακόμα ένα αυτοκίνητο τύπου VAN, που οδηγούσε 21χρονος αλλοδαπός, να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος Μουσθένης), το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα.
Τελικά, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας και του Α.Τ. Βόλβης, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Βαγιοχωρίου και συνελήφθησαν ο 21χρονος οδηγός και δύο αλλοδαποί συνοδηγοί του αυτοκινήτου, ένας 33χρονος και μια 29χρονη.
Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν είκοσι πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και είχαν εισέλθει παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.
Φυσικά και αυτοί θα αφεθούν ελεύθεροι.
Πηγή:  http://seleo.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails