Wednesday, November 7, 2018

ΚΙΝΑ... ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΜΑΣΤΙΓΩΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ «ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ»…



Σοκ προκάλεσε στην κομμουνιστική Κίνα ένα βίντεο που δείχνει τους μάνατζερ εταιρείας που εδρεύει στην επαρχία Γκουϊζού, στα νοτιοδυτικά της χώρας, να μαστιγώνουν εργαζομένους με λουρίδες, να τους υποχρεώνουν να πιουν ούρα και να φάνε έντομα επειδή «δεν έπιασαν τους στόχους των πωλήσεων»!

Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ εκτός από το μαστίγωμα, οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να γονατίσουν, να φάνε καυτή μουστάρδα και να ξυρίσουν τα κεφάλια τους. Σ’ ένα από τα μηνύματα που έστειλαν οι μάνατζερ στο προσωπικό (στο οποίο οφείλονται και δύο μηνιαίοι μισθοί…), ενημέρωναν ότι θα υποχρέωναν όποιον δεν έπιανε τους στόχους να φάει κατσαρίδες, ή να βγει στους δρόμους και να πουλά προφυλακτικά και πάνες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοιου είδους ντροπιαστικά περιστατικά σε κινεζικές εταιρείες. Τον περασμένο μήνα 30 εργαζόμενοι σε γυμναστήριο υποχρεώθηκαν να κυκλοφορήσουν με τα εσώρουχά τους στους δρόμους της πόλης Ζιανγκμέν επειδή δεν έπιασαν τους στόχους, ενώ προ διετίας ένας εργοδότης ανάγκασε για τους ίδιους λόγους τους υπαλλήλους του να φάνε ζωντανά σκουλήκια.
Βέβαια, αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στις εκτελέσεις και στο κλείσιμο σε Γκουλάγκ (ως «σαμποταριστών»!), που επιφύλασσε ο σύντροφος Στάλιν, σε όσους «δεν έπιαναν τους στόχους». Άρα, μπορούμε να πούμε ότι ο κομμουνισμός… εξανθρωπίστηκε κάπως, στο διάβα των χρόνων!
(ΥΓ): Λέτε να ζηλέψουν τα εγχώρια συντρόφια του… «κόμματος του λαού» από τους Κινέζους συντρόφους και να εφαρμόσουν ανάλογα μέτρα στους εργαζόμενους – σύγχρονους σκλάβους των καπιταλιστικών τους επιχειρήσεων; Μέχρι τώρα πάντως, μόνο τους απολύουν – και χωρίς αποζημίωση…

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails