Tuesday, November 6, 2018

ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ....ΠΩΛΕΙΤΑΙ...Το αρχοντικό του Μιαούλη στην Ύδρα (ΦΩΤΟ)


miaoulis_0
Ένα από τα ωραιότερα σπίτια της Ελλάδας, η ιστορική κατοικία του Μιαούλη στην Ύδρα, βγαίνει στο σφυρί προς 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα σπίτι – μουσείο. Τόσο για λόγους αρχιτεκτονικής αλλά κυρίως γιατί εκεί έζησε η μεγάλη μορφή της επανάστασης του 1821, Ανδρέας Μιαούλης.
Η αρχική τιμή στη σελίδα του οίκου δημοπρασιών Sothebys ανέρχεται στα 4,5 εκατομμύρια, ενώ ο δήμαρχος Ύδρας έστειλε ήδη επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού. Το αρχοντικό του ναυάρχου Μιαούλη κατασκευάστηκε από τον ίδιο τον ναύαρχο, το 1808 στην περιοχή αυλάκι στην Ύδρα σε ένα οικόπεδο χιλίων εκατό μέτρων.
Έχει εμβαδό 748 μέτρα και αποτελείται από έξι κρεβατοκάμαρες και έξι μπάνια. Οι Υδραίοι δεν την ονόμασαν τυχαία Grande Dame, δηλαδή επιφανή κυρία.
Ο καπετάνιος Ανδρέας Μιαούλης, ένας από τους πιο ξακουστούς πλοιοκτήτες της εποχής του, προσέφερε τα πλοία του και ανέλαβε ναύαρχος του υδραίικου στόλου με τον οποίο αντιμετώπισε την Οθωμανική αυτοκρατορία κατά θάλασσα.
«Το ακίνητο αποτελείται από το κύριο κτίσμα και κάποια κτίρια ακόμη τα οποία είναι τοποθετημένα γύρω από μια εσωτερική πέτρινη αυλή που προσφέρει ιδιωτικότητα και υπόσχεται στιγμές χαλάρωσης. Η μοναδική τοποθεσία του ακινήτου προσφέρει, από τα περισσότερα σημεία του, εκπληκτική θέα στο Αιγαίο.
Μπαίνοντας στο αρχοντικό και στο κύριο σαλόνι, κανείς αισθάνεται αμέσως το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των χρωμάτων. Εδώ το παρελθόν και το παρόν ζουν μαζί και αρμονικά» αναφέρει η αγγελία.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails