Tuesday, November 13, 2018

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Σύμβουλοι της υπουργού 7 Σερραίοι γυμναστές

Τους είχε μαζί της στο Μακεδονίας-Θράκης, τους έφερε και στο Πεντάγωνο! - Προπονητές μπάσκετ, στίβου, δάσκαλοι παραδοσιακών χορών είναι μερικές μόνο από τις ειδικότητες των στενών συνεργατών της

Το υπουργικό γραφείο με την καλύτερη μακράν φυσική κατάσταση μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης αποδεικνύεται ότι διαθέτει η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Αν και η ίδια δεν έχει αναλάβει ποτέ χαρτοφυλάκιο αθλητισμού και η επαγγελματική διαδρομή της είναι συνυφασμένη με τη δικηγορία, η πλειονότητα των συμβούλων της από την πρώτη κιόλας στιγμή που της ανατέθηκαν κυβερνητικά καθήκοντα ήταν γυμναστές, με αποτέλεσμα το υπουργικό γραφείο της να παραπέμπει περισσότερο σε γυμναστήριο ή αθλητικό κέντρο.

Η στελέχωση του γραφείου της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά με γυμναστές, γεγονός που σίγουρα θα ζήλευε ο συνάδελφός της υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, προσδίδει από μόνη της δυναμική στον κλάδο των καθηγητών Φυσικής Αγωγής καθώς, όπως φαίνεται, εκτός από τους αγωνιστικούς χώρους καταγράφουν αξιόλογες επιδόσεις και στην πολιτική ως συνεργάτες κυβερνητικών στελεχών. Από την άλλη βέβαια η μαζικότητα των αποσπάσεων καθηγητών της συγκεκριμένης ειδικότητας είναι πιθανό να προβληματίζει τους ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας στην προσπάθεια κάλυψης των διδακτικών κενών κατά την έναρξη του σχολικού έτους, αφού οι αποσπασμένοι στο υπουργικό γραφείο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνοι τους ολόκληρο αθλητικό σχολείο!

Ειδικότερα, στις 2 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Πάνου Καμμένου και Κώστα Γαβρόγλου της απόσπασης 3 καθηγητών Φυσικής Αγωγής στο πολιτικό γραφείο της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά. Οπως αναφέρεται στην απόφαση, «αποσπάται ο Χίτζιος Γεώργιος, εκπαιδευτικός του υπουργείου Παιδείας - Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, κλάδου ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής Μ.Κ 8 στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, από 05/09/2018, που προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε προσωρινή ομοιόβαθμη θέση που συνιστάται με την παρούσα για όσο χρόνο διαρκεί η απόσπαση. Ο ανωτέρω θα συνεχίσει να αμείβεται από την Υπηρεσία από την οποία αποσπάται». Από την ίδια ημερομηνία προσφέρει τις υπηρεσίες του στην υφυπουργό και ο «Γρηγορούδης Χρήστος, εκπαιδευτικός του υπουργείου Παιδείας - Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου, κλάδου ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής», όπως επίσης και η γυμνάστρια Κατερίνα Κουγιουμτζή, η οποία είναι τοποθετημένη στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ανανέωση της απόσπασης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπηρετούσαν μέχρι τον ανασχηματισμό του περασμένου Αυγούστου στο πολιτικό γραφείο του στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενόσω η ίδια ήταν υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

Στην ίδια θέση βρισκόταν αποσπασμένη και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μαρία Παλάζη, ανεβάζοντας τον αριθμό των γυμναστών σε 4. Στο πλαίσιο αυτό, οι κύριοι Χίτζιος και Γρηγορούδης συμπεριλαμβάνονταν την περίοδο εκείνη και στον κατάλογο προσφοράς υπερωριακής εργασίας απογευματινών ωρών, νυχτερινής εργασίας και εργασίας κατά τις Κυριακές - εξαιρέσιμες ημέρες του προσωπικού του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού.

Από το 2015

Στο μεταξύ, τη διετία 2015-2016 από τους 9 αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους του πολιτικού γραφείου της τότε υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης οι 5 ήταν καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Εκτός από την κυρία Παλάζη και τους κυρίους Χίτζιο και Γρηγορούδη, συνεργάτες της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά υπήρξαν και οι γυμναστές Κώστας Μητρούδης, ο οποίος ήταν διορισμένος στον νομό Καβάλας την περίοδο εκείνη, καθώς και ο Φώτης Τσέτας με οργανική θέση στον νομό Δράμας, προπονητής κλιμακίων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου. Τις υπηρεσίες του στο ίδιο πολιτικό γραφείο προσέφερε και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Βασίλης Τερζής, με οργανική θέση στη διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσων.

Ο χοροδιδάσκαλος και ο προπονητής που έχασε από τον Αρη

Ο πιο γνωστός σε αθλητικό επίπεδο συνεργάτης της υφυπουργού Εθνικής Αμυνας είναι ο προπονητής μπάσκετ Γιώργος Χίτζιος. Ο πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το Σιδηρόκαστρο Σερρών ασχολήθηκε αρχικά ως διαιτητής και στη συνέχεια ως προπονητής σε τοπικές ομάδες. Τις αγωνιστικές περιόδους 2011-12, 2012-13 προσέφερε τις υπηρεσίες του σε αθλητικά σωματεία της Λέσβου (Αιολικός και Αίολος Μυτιλήνης). Το 2015 και ενώ υπηρετούσε στο γραφείο της υφυπουργού διετέλεσε προπονητής της γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης ΑΟΣ (Αθλητικός Ομιλος Σερρών) που αγωνιζόταν στην Α2 εθνική κατηγορία. Η ήττα όμως της ομάδας από τον Αρη και το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά από αυτήν έφερε εξελίξεις στον σερραϊκό σύλλογο, με τον κ. Χίτζιο να παραιτείται, συνεχίζοντας απερίσπαστος την ενασχόλησή του με την κεντρική πολιτική σκηνή. Πλέον, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης των Σερρών τον αναφέρουν στα δημοσιεύματά τους ως εκπρόσωπο της υφυπουργού κατά την παρουσία του σε διάφορες εκδηλώσεις που άπτονται του υπουργείου της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά.
Την πιο έντονη σε πολιτικό επίπεδο παρουσία στον νομό Σερρών μεταξύ των συνεργατών της υφυπουργού κατά την πρώτη περίοδο της θητείας της στο υπουργείο Εσωτερικών έχει ο γυμναστής-δάσκαλος παραδοσιακών χορών Βασίλης Τερζής. Ο χοροδιδάσκαλος του Λαογραφικού Ομίλου Βλάχων και Φίλων «Λαϊλιάς», ενός συλλόγου με προσφορά στη διάδοση και διατήρηση της παράδοσης, είναι δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών.


fot1
Προπονητής μπάσκετ στις Σέρρες, ο Γιώργος Χίτζιος σήμερα είναι σύμβουλος της υφυπουργού στο υπ. Εθνικής Αμυνας
fot2
Γυμναστής και δάσκαλος παραδοσιακών χορών, ο Βασίλης Τερζής υπήρξε σύμβουλος της υφυπουργού στο Μακεδονίας - Θράκης

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails