Tuesday, November 20, 2018

ΗΠΑ: Σχολείο τιμωρεί γυμναστή που αρνήθηκε να κοιτάει κορίτσι που δηλώνει «αγόρι» την ώρα που γδυνόταν στα αποδυτήρια




Οι περισσότεροι γονείς θα έλεγαν ότι η άρνηση να κοιτάξει ένας δάσκαλος του αντίθετου φύλου το γυμνό παιδί σου είναι αυτονόητο, αλλά ένα σχολείο στη Φλόριντα επέλεξε να τιμωρήσει έναν καθηγητή φυσικής αγωγής για την αποφυγή αυτής της κατάστασης.
Η νομική εταιρία Liberty Counsel εκπροσωπεί τους γυμναστές του σχολείου Robert Oppedisano και Stephanie Christensen στο Chasco Middle School (CMS). Σύμφωνα με την επιστολή της μη κερδοσκοπικής εταιρίας η σχολική διεύθυνση της κομητείας του Pasco, η διαφορά προέρχεται από την απόφαση της διεύθυνσης να επιτρέψει σε μια μαθήτρια του CMS που «δηλώνει» αγόρι να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες και τα αποδυτήρια των αγοριών. Ζητούν επίσης η «ταυτότητα» του κοριτσιού να επιβεβαιώνεται με ανδρικές αντωνυμίες.
Και οι δύο καθηγητές αμφισβήτησαν την εντολή, η οποία μάλιστα δεν παρέσχε στους μαθητές και στους γονείς τους κάποια προειδοποίηση ότι θα μοιράζονταν σχολικές εγκαταστάσεις με ένα κορίτσι. Η διεύθυνση προειδοποίησε ότι θα αποτελούσε «διάκριση» εάν προειδοποιούσαν τους μαθητές για αυτήν την κατάσταση και διέταξε τον Oppedisano να συνεχίσει να επιβλέπει τα αποδυτήρια των αγοριών, παρά την απροθυμία του να δει ενδεχομένως ένα κορίτσι να γδύνεται.
"Τους είπα ότι έχω ένα θέμα με αυτό", δήλωσε η Christensen στην Tampa Bay Times τον περασμένο μήνα. "Το μέλημά μου είναι το αν επιτρέπεται στους μαθητές να το κάνουν αυτό, τα άλλα παιδιά και οι γονείς τους έχουν δικαίωμα επίσης να γνωρίζουν".
Robert δεν θα βάλει εν γνώσει του τον εαυτό του σε θέση να παρατηρεί μια νεαρή γυναίκα γυμνή ή να ξεντύνεται", γράφει η Liberty Counsel. "Τώρα, η διεύθυνση είπε στον Robert ότι θα μεταφερθεί σε άλλο σχολείο ως πειθαρχική ποινή επειδή «δεν  έκανε την δουλειά σου στα αποδυτήρια».«Η διεύθυνση ισχυρίστηκε επίσης ότι το κορίτσι έχει "κάθε δικαίωμα χρήσης" των αποδυτηρίων των αγοριών.
Στις 27 Σεπτεμβρίου, λέει η επιστολή η μαθήτρια μπήκε για πρώτη φορά στα αποδυτήρια, και η παρουσία της προκάλεσε την αμηχανία και την ανησυχία των αγοριών από το γεγονός ότι ήταν προφανές ότι ήταν κορίτσι! Οι μαθητές ζήτησαν την βοήθεια των Christensen και Oppedisano, οι οποίοι "ήταν ανίκανοι να απαντήσουν, επειδή η διεύθυνση τους είχε δώσει ρητή διαταγή".
"Δεν υπάρχει νόμος που να απαιτεί κάτι τέτοιο", δήλωσε η Liberty Counsel Liberty, προειδοποιώντας ότι "παραβιάζονται τα δικαιώματα των μαθητών και των δασκάλων στο Middle School του Chasco." Η επιστολή εξηγεί ότι η Φλόριντα δεν αναγνωρίζει σε πολιτειακό επίπεδο την λεγόμενη "Ταυτότητα Φύλου" που θα απαιτούσε τέτοιες ενέργειες.
"Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει αναγνωρίσει τη νομιμότητα των προτύπων με βάση το φύλο που απορρέουν από τις νόμιμες βιολογικές διαφορές μεταξύ των φύλων", σημειώνει η επιστολή, εξηγώντας ότι τέτοιοι κανόνες "εξασφαλίζουν δικαιοσύνη, τιμιότητα και ασφάλεια και ικανοποιούν τις εύλογες προσδοκίες του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα που είναι συνταγματικό δικαίωμα · αντικατοπτρίζουν την κοινή πρακτική στην κοινωνία · και προάγουν τις βασικές αξίες της αξιοπρέπειας και του σεβασμού μεταξύ αγοριών και κοριτσιών».
Ο συντηρητικός σχολιαστής Andrew Klavan χαρακτήρισε το περιστατικό «την πιο τρελή ιστορία της χρονιάς» και ένα παράδειγμα του «πώς η Αριστερά καθιστά τους ανθρώπους ασφαλή για το transgenderism τους, προσπαθώντας να αναγκάσει έναν ενήλικο άντρα να παρακολουθεί ένα ανήλικο κορίτσι να ξεντύνεται. Όλα όσα κάνουν αποδεικνύουν το αντίθετο από αυτό που λένε ότι σκοπεύουν να κάνουν. Σε κάνει να αναρωτιέσαι για τις προθέσεις τους".
ΚΟ: Απλές καθημερινές ιστορίες δικαιωματισμού...
ΚΟ /πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails