Friday, November 9, 2018

«Καταρρέει» ο Έβρος: Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες κατακλύζουν τη βόρεια Ελλάδα - «Όργιο» ελληνοποιήσεων αλλοδαπών

Ο Έβρος λεωφόρος παράνομων μεταναστών, δεκάδες χιλιάδες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, μαζικές μετακινήσεις παράνομων μεταναστών από τα νησιά στην «ενδοχώρα», εγκληματικότητα  και βιασμοί ανηλίκων στα ΚΕΠΑ είναι η τραγική εικόνα που συνθέτει την κατάσταση στην Ελλάδα του 2018.

Ο Έβρος δεν υφίσταται πια ως φυλασσόμενη περιοχή, όπως και οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας στο οποίο αποφασίζουν να μπαίνουν οι παράνομοι μετανάστες, καθώς δεν υπάρχει καμιά εντολή για ανάσχεση των κυμάτων.
Το μόνο που υπάρχει εκ μέρους του ελληνικού(;) Κράτους είναι μια αδιάκοπη και ακατάσχετη φλυαρία αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα εγκυκλοπαιδικά με «βαθυστόχαστες»-ανόητες  αναλύσεις που δεν οδηγούν πουθενά.
Αυτό είναι το πρόσχημα. Στην  ουσία το άνοιγμα των συνόρων, από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά, αποτελεί σταθερή και στοχευμένη πολιτική.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οκτωβρίου οι παράνομοι  μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Θράκη αυξήθηκαν κατά περίπου 80% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο, ενώ το 100% έφτασε η αύξηση αυτών που εντοπίστηκαν από την αστυνομία και καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί στους νομούς της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλαδή στις περιοχές που ξεκινούν τα «καραβάνια» των παράνομων μεταναστών  που περνούν από τα ανύπαρκτα σύνορα του Έβρου, «συνέλαβαν» τον Οκτώβριο 76 άτομα που βοηθούσαν τους αλλοδαπούς να μπουν στη χώρα  και 1.911 παράνομους μετανάστες, όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές υπηρεσίες.
Το ίδιο διάστημα πέρσι, τον Οκτώβριο 2017 στις ίδιες περιοχές είχαν «συλληφθεί» 46 βοηθοί  με 1.072 παράνομοι  μετανάστες.
Βέβαια να τονιστεί πως οι συλλήψεις είναι εικονικές για τους παράνομους μετανάστες. Δεν υπάρχει καμία επίπτωση σε αυτούς, απλώς καταγράφονται με ότι στοιχεία δίνουν οι ίδιοι και δεν μπορούν να διασταυρωθούν και στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, που είναι η περιοχή δεύτερης υποδοχής του κύματος παράνομων μεταναστών  από τον αφύλαχτο Έβρο, ειδικά όσοι φτάνουν στην πόλη με βοηθούς στις μετακινήσεις τους.
Όπως ανακοινώθηκε «συνελήφθησαν» 34 βοηθοί  με 1.632 παράνομους μετανάστες, δηλαδή για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, όταν τον περσινό Οκτώβριο είχαν συλληφθεί 20 βοηθοί  με 869 μετανάστες.
Και πάλι οι συλλήψεις είναι εικονικές.
Οι αριθμοί αυτοί που δείχνουν ότι το μεταναστευτικό κύμα από τον Έβρο διατηρείται αυξημένο, παρ’ ότι αρχικά είχε αποδοθεί σε κινήσεις των τουρκικών αρχών να κάνουν τα στραβά μάτια στη διακίνηση από την τουρκική όχθη του Έβρου.
Δεν υπάρχουν ούτε «στραβά μάτια» ούτε «ευθεία μάτια».
Το μόνο που υπάρχει είναι ένα κράτος το οποίο προσκαλεί, βάσει σχεδίου, τον οποιοδήποτε αλλοδαπό από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου  απλώς να διασχίσει τα «σύνορα».
Όργιο Ελληνοποιήσεων
Την ίδια ώρα για εκρηκτική αύξηση στις «ελληνοποιήσεις» μεταναστών τα τρία τελευταία χρόνια κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος και κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση.
Ο βουλευτής και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ  υπογραμμίζει ότι «σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, τα τελευταία τρία χρόνια, καταγράφεται αύξηση ύψους 136,9% στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας» προσθέτοντας ότι «είναι σαφές ότι ο κατακόρυφος αυτός ρυθμός αύξησης των ‘ελληνοποιήσεων’ εγείρει σοβαρά ερωτήματα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην ερώτησή του, το 2015 οι εγκρίσεις αιτήσεων για απόκτηση ιθαγένειας ήταν 14.178, το 2016 ανήλθαν σε 33.487, ενώ το 2017 ήταν και πάλι σχεδόν ισάριθμες δηλαδή άλλες 33.718. δηλαδή 81,383 ελληνοποιήσεις μέσα σε τρία χρόνια.
Αν σκεφτεί κανείς πως η Ελλάδα το 2050 θα είναι με 2.500.000 λιγότερο πληθυσμό, καταλαβαίνει κανείς πως η «χώρα» δε έχει καμία σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι και πριν από λίγα χρόνια.
Έρχονται κατά χιλιάδες από τα νησιά
«Περισσότεροι από 16.500 παράνομοι μετανάστες (όλοι φυσικά αιτούμενοι… ασύλου!)  έχουν μεταφερθεί, συνολικά, από τα Κέντρα Παραμονής Αλλοδαπών  των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική Ελλάδα, από την αρχή του 2018 μέχρι σήμερα», δηλώνουν πηγές του… υπουργείου «Μεταναστευτικής Πολιτικής».
Ακόμη, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ/ΜΠΕ, «αύριο, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά σε μία μόνο ημέρα με περίπου 500 ανθρώπους που θα φτάσουν από Σάμο, Λέσβο, Χίο και Κω στο λιμάνι του Πειραιά.
Ακολουθούν επιπλέον 300, την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα άλλοι περίπου 900 αναμένεται να μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας».
Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails