Thursday, November 1, 2018

Τζιχαντιστές του ISIS βρίσκονται στην Ελλάδα αποκαλύπτει η Deutsche Welle


Τζιχαντιστές του ISIS βρίσκονται στην Ελλάδα αποκαλύπτει η  Deutsche Welle
Πληθαίνουν οι ενδείξεις για την ύπαρξη τζιχαντιστών στην Χώρα μας, καθώς δημοσίευμα της γερμανικής Deutsche Welle (DW) αναφέρεται στις απειλές υποστηρικτών του ISIS σε οικογένειες κούρδων Γεζιντί σε hot spot της Ελλάδας. Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά γραφόμενα της DW:

“«Εάν μάθουν οι Αφγανοί ότι είμαι Γεζίντι θα με κάψουν ζωντανό. Δεν μας θεωρούν ανθρώπους», λέει ο Καϊρί Ζαμπρί κοιτώντας ανήσυχα από το παράθυρο του τροχόσπιτου, όπου μένει. Από τον περασμένο Δεκέμβριο φιλοξενείται στο κέντρο προσφύγων της Μαλακάσας με τη γυναίκα του Ζαϊράν και τις τρεις του κόρες. Στο κέντρο ζουν εκατοντάδες ακόμη πρόσφυγες –πολλοί από το Αφγανιστάν και τη Συρία. Στο τέλος Σεπτεμβρίου αιματηρές συμπλοκές μεταξύ Αφγανών και Σύρων στη Μαλακάσα οδήγησαν στον θάνατο ενός 31χρονου Σύρου και στον τραυματισμό οκτώ ακόμη προσφύγων. Δεκάδες συνελήφθησαν από την αστυνομία. Το μικρό κέντρο φιλοξενίας δέχεται πολλούς αιτούντες άσυλο, πολλοί από τους οποίους φιλοξενούνται σε σκηνές μέχρι να τοποθετηθούν στον χώρο πιο οργανωμένες δομές στέγασης. Ο 37χρονος Ζαμπρί είπε στην DW ότι ούτε η αστυνομία που βρισκόταν έξω από το στρατόπεδο ούτε ο στρατός από διπλανό στρατόπεδο παρενέβησαν στις συμπλοκές. Όπως λέει, ο ίδιος και η οικογένειά του ζουν μέσα στον φόβο, ακριβώς όπως και οι υπόλοιπες τρεις οικογένειες Γεζίντι που φιλοξενούνται στη Μαλακάσα. Πρόκειται για μέλη της εθνοθρησκευτικής μειονότητας του Ιράκ, όπου υπέφερε τα πάνδεινα από διώξεις των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους”. […]
“Κι ενώ ήλπιζαν να βρουν ηρεμία στην Ελλάδα, τελικά φαίνεται ότι συμβαίνει το αντίθετο. «Πολλά άτομα εδώ είναι από το Daesh (αραβικό όνομα για το Ισλαμικό Κράτος) από το οποίο προσπαθήσαμε να γλυτώσουμε», λέει ο 29χρονος Χουσεΐν Κιντέρ. Στο κέντρο προσφύγων της Μαλακάσας λέγεται ότι ο άνδρας που σκότωσε τον σύρο πρόσφυγα στο τέλος Σεπτεμβρίου ήταν μέλος του ISIS. «Μας αποκαλούν άπιστους», λέει η Ιλχάν, σύζυγος του Κιντέρ. Η ίδια αναφέρει ότι μια γυναίκα από τη Συρία, το χωριό της οποίας είχε καταληφθεί από τους εξτρεμιστές, την προειδοποίησε να μην μιλάει άσχημα για το ISIS «επειδή υπάρχουν πολλά μέλη του εδώ».
Ο σύζυγός της θυμάται ότι περιμένοντας για το συσσίτιο στο hop spot της Μόριας στη Λέσβο, όπου πέρασαν τους δύο πρώτους μήνες στην Ελλάδα, άκουσε άτομα να καταγγέλλουν ότι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού εξτρεμιστές μουσουλμάνοι στο κέντρο προσφύγων προσπάθησαν να τιμωρήσουν όσους δεν νήστευαν. Μερίδα των Κούρδων και Γεζίντι μεταφέρθηκαν από τη Λέσβο στο κέντρο της Μαλακάσας.

Ο Αγιάντ Κιντέρ Κάνο μεταφέρθηκε πριν από έναν χρόνο στη Μαλακάσα από τη Λέσβο. Όπως λέει στην DW, «η κατάσταση εκεί είναι όπως στο Σιντζάρ. Μέλη του ISIS που είχαμε στο Ιράκ είναι τώρα εδώ. Μπορώ να σας δείξω κάποιον που έβαλε βόμβες στην Φαλούτζα». Η Φαλούτζα ήταν η πρώτη ιρακινή πόλη που κατελήφθη από το ISIS το 2014. «Είμαι περήφανος όταν λέω ότι είμαι Γεζίντι. Αλλά εδώ δεν το κάνω. Εδώ λέω ότι είμαι Κούρδος», λέει ο Κάνο”.
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ανάμεσα στους «πρόσφυγες» που έρχονται στην Χώρα μας από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης βρίσκονται και τζιχαντιστές, με ό,τι βεβαίως συνεπάγεται αυτό για την υψηλή επικινδυνότητα της κατάστασης. Ένα «ελληνικό» κράτος, το οποίο όχι μόνο έχει αφήσει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά του εντελώς απροστάτευτα, αλλά πολύ περισσότερο έχει καλλιεργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο την αντίληψη ότι όποιος αλλοδαπός θέλει να έρθει στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενος, με αποτέλεσμα την μετατροπή της Χώρας σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών και τον ταυτόχρονο ερχομό επικίνδυνων δολοφονικών στοιχείων, όπως οι τζιχαντιστές του ISIS. Έστω και τώρα, τα σύνορα πρέπει να κλείσουν για τα καλά και η έξαρση των λαθρομεταναστευτικών ροών να περιοριστεί στο έπακρο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails