Tuesday, November 6, 2018

Άλλος με την βάρκα μας; Ελληνική ιθαγένεια στους ψαράδες από την Αίγυπτο και την Αλβανία που έσωσαν κόσμο στο Μάτι!


4541903
Την ελληνική ιθαγένεια αναμένεται να λάβουν τιμητικά οι τρεις μετανάστες ψαράδες, δύο Αιγύπτιοι και ένας Αλβανός, οι οποίοι τη νύχτα, που η φωτιά σάρωνε την Ανατολική Αττική, έσωσαν δεκάδες ανθρώπους μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους.

Μετά την επισήμανση του πρωθυπουργού κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Μάτι, ότι η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει τις πράξεις τους και να τους δώσει την ελληνική υπηκοότητα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης έδωσε εντολή στην Ειδική Γραμματεία Ιθαγένειας για να κινηθεί σχετικά.
Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι ο κ. Χαρίτσης ήδη συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή, όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες.
Το τραγικό απόγευμα της 23ης Ιουλίου, ανάμεσα στους δεκάδες Έλληνες ψαράδες που με αυταπάρνηση έδωσαν μάχη με τα κύμματα για να γλιτώσουν μέσω θαλάσσης όσους ανθρώπους μπορούσαν από την πύρηνη κόλαση στο Μάτι ήταν και ένας Αλβανός υπήκοος και δύο Αιγύπτιοι.
Μάλιστα ο 46χρονος Μαχμουντ Ελσαϊντ Μουσά που είχε μιλήσει τότε στο euronews και είχε περιγράψει στον Μιχάλη Αραμπατζόγλου την κόλαση που έζησε. Κατάγεται από την Αίγυπτο αλλά τα τελευταία 30 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.
Την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους τρεις ζήτησε κατά την σύσκεψη στο Μάτι ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Νέας Μάκρης, αιτούμενος να ευεργετηθούν από την Πολιτεία. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι ήδη είχε δώσει σχετική εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών.
Η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους τρεις αλλοδαπούς αλιείς θεωρείται ζήτημα ημερών.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails