Friday, November 2, 2018

Μακελειό στην Αίγυπτο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στους Κόπτες

Στους 10 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών - Γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στα θύματα

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τους 20 νεκρούς σε λεωφορείο που μετέφερε χριστιανούς Κόπτες στην Αίγυπτο. Την ανάληψη της ευθύνης μετέδωσε το πρακτορεία Amaq, το οποίο θεωρείται ως η επίσημη φωνή της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν Χριστιανοί Κόπτες σε μικρή απόσταση από την μονή του Αγίου Σαμουήλ που βρίσκεται στην επαρχία Ελ – Μίνια. Έγινε γνωστό ότι υπήρχαν τρία λεωφορεία με προσκυνητές, αλλά μόνο το ένα δέχθηκε τα πυρά των αγνώστων. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι δεσμεύθηκε να συνεχίσει την εκστρατεία για την συντριβή των μαχητών έπειτα από μια ένοπλη επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε χριστιανούς Κόπτες και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και διαβεβαιώνω για την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τη σκοτεινή τρομοκρατία και να εντοπίσουμε τους δράστες», έγραψε ο Σίσι στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails