Saturday, November 3, 2018

Σωρεία διαρρήξεων και από τις… «ευπαθείς» ομάδες: Σύλληψη 68χρονου πρόσφυγα στη Λέσβο

Εύκαμπτα πλαστικά αντικείμενα ήταν τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσε ένας ηλικιωμένος προόσφυγας  από τους χιλιάδες που παραμένουν σε ΚΕΠΑ  στη Λέσβο, για να παραβιάζει τις πόρτες σπιτιών στη Μυτιλήνη και να αρπάζει ό,τι πολύτιμο έβρισκε!
Ο 68χρονος πρόσφυγας συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας πριν προλάβει να τρυπώσει σε ένα ακόμη σπίτι και στην κατοχή του βρέθηκαν τα δύο ασυνήθιστα εργαλεία για διάρρηξη, καθώς και ένα ψαλίδι που αποδείχθηκε ότι ήταν προϊόν κλοπής.

 Τις τελευταίες 20 ημέρες, ο ηλικιωμένος διαρρήκτης είχε παραβιάσει τις πόρτες άλλων δυο σπιτιών και είχε αρπάξει κοσμήματα μεγάλης αξίας, δύο φορητούς υπολογιστές, τμήματα υπολογιστών, γυαλιά ηλίου και ένα διαβατήριο!
Τα κλοπιμαία, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, δεν βρέθηκαν στην κατοχή του και εκτιμάται ότι τα πούλησε. Η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση και ερευνά αν ο 68χρονος έχει διαπράξει και άλλες διαρρήξεις, ενώ ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.
Τονίζεται πάντως ότι ο αλλοδαπός δεν πρόκειται να απελαθεί πίσω στην πατρίδα του.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails