Saturday, July 23, 2016

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ....ΤΡΟΜΟΣ! 19 ΧΡΟΝΟΣ ΙΡΑΝΟΣ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ!!

του Βασίλη Καπούλα

Ενας 18χρονος "μοναχικός λύκος", με ιρανική και γερμανική υπηκοότητα, ήταν ο δράστης της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου. Ο ένοπλος έδρασε μόνος του σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και εικάζεται ότι αυτοκτόνησε, έχοντας πρώτα δεχθεί τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και αφού είχε σκοτώσει 10 ανθρώπους και τραυματίσει άλλους 21.
Πάνω του βρέθηκαν αρκετές σφαίρες, αλλά δεν έφερε εκρηκτικά. Ο δράστης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου, Χουμπέρτους Αντρέ, ζούσε για μεγάλο διάστημα στη Βαυαρία.


Ο Αντρέ απέφυγε να διευκρινίσει εάν επρόκειτο για περίπτωση «αμόκ ή τρομοκρατικής ενέργειας».
Οσο για τα κίνητρά του, παραμένουν άγνωστα, με την αστυνομία να τονίζει ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Πάντως, διευκρινίστηκε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με το ISIS το οποίο πανηγυρίζει από χτες βράδυ, αλλά θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα.
Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο εθεάθη να εγκαταλείπει με μεγάλη ταχύτητα το εμπορικό κέντρο σχετίζονταν με την επίθεση, κατόπιν ωστόσο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για εσφαλμένη εντύπωση. «Λάθος συναγερμός», σχολίασε η αστυνομία για αναφορές περί επιθέσεων σε άλλα σημεία της πόλης, τα οποία οφείλονταν κατά πάσα πιθανότητα στον πανικό κάποιων πολιτών.

Στην αστυνομική επιχείρηση η οποία ξεκίνησε με την πρώτη ειδοποίηση της Αστυνομίας στις 17:50 (τοπική ώρα) συμμετείχαν 2.300 άτομα, τόσο από τις δυνάμεις της Βαυαρίας όσο και από ειδικές μονάδες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και άλλων κρατιδίων.
Κατά την διάρκεια των ερευνών, «προτάξαμε την ασφάλεια από την ταχύτητα και θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπήρχαν άλλοι οπλισμένοι δράστες ελεύθεροι», δήλωσε Αντρέ και τόνισε ότι, αν και δεν μπορεί να υπάρξει 100% ασφάλεια, δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να υποδεικνύουν ότι οι πολίτες του Μονάχου έχουν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια.
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας συγκαλείται στο Βερολίνο, υπό την προεδρία της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε ο προσωπάρχης της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ.
 
Στο Συμβούλιο θα πάρουν μέρος η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Ανάπτυξης Γκερντ Μούλερ και ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος αμέσως μετά την προσγείωσή του στη Νέα Υόρκη ζήτησε να επιστρέψει στην Γερμανία.
 
Τις στιγμές τρόμου που έζησε στο εμπορικό κέντρο Olympia περιέγραψε μία Ελληνίδα, που βρέθηκε εκεί τη στιγμή της επίθεσης στο Μόναχο.
 
Η Ρία Ακριτίδου διηγήθηκε στην ΕΡΤ τα όσα έζησε εκείνη, η αδελφή της και ο πατέρας της, που είχαν πάει στο εμπορικό κέντρο για ψώνια, όταν άρχισε να πυροβολεί ο δράστης.
 
«Προχωρούσαμε για να μπούμε σε ένα μαγαζί και είδαμε ξαφνικά ότι κατέβαζε ρολά και ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος για να φύγει. Καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει και αρχίσαμε και εμείς να τρέχουμε. Ακούσαμε 4-5 πυροβολισμούς μέχρι να βγούμε από το εμπορικό κέντρο», διηγήθηκε η κ. Ακριτίδου.
 
Στη συνέχεια, μαζί με τον πατέρα και την αδελφή της έτρεξαν στο γκαράζ και κρύφτηκαν πίσω από αυτοκίνητα. «Ακούσαμε και εκεί αρκετούς πυροβολισμούς, ακούγονταν πιο κοντά. Υποθέσαμε ότι ο δράστης είχε βγει έξω και προσπαθούσε να πυροβολήσει κι άλλους ανθρώπους», περιέγραψε.
 
Η Ελληνίδα δήλωσε ότι είναι σοκαρισμένη και ότι πλέον φοβάται να πάει σε σημεία με κόσμο. «Ημουν τρομοκρατημένη. Συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να είμαι ανάμεσα σε εκείνους που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν», πρόσθεσε.

1 comment:

ΝΙΚ said...

ΤΟ 4ο ΡΑΙΧ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΣΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΑΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.
ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΜΑΝΤΗΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΕΛΛΟ ΣΑΚΑΤΗ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails