Sunday, July 24, 2016

Παρέμβαση ΗΠΑ στην Ελλάδα να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες – Θεωρούν δεδομένη την ελληνοτουρκική σύγκρουση – Δημοσκόπηση στην Τουρκία για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Θεωρούν δεδομένη την ελληνοτουρκική σύγκρουση


Εξαιρετικά δυσοίωνο εμφανίζεται το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πριν από λίγο οι ΗΠΑ με παρέμβαση τους ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μην εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες στην Τουρκία.
Η παρέμβαση αυτή σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στη μέση μετά και τις σημερινές απειλές του Τούρκου πρέσβη που αποκαλύψαμε.
Αυτό είναι το πρώτο σημείο.
Επιπλέον οι ΗΠΑ θεωρούν πως πολύ σύντομα θα υπάρξει και δεύτερο πραξικόπημα. Αν ο Ερντογάν γλιτώσει και από αυτό, τότε μέσα στο επόμενο εξάμηνο μα ελληνοτουρκική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.
Στενοί φίλοι του Τούρκου προέδρου και όλες οι κυβερνητικές εφημερίδες σήμερα μιλούν ευθέως και χωρίς κανένα υπονοούμενο για Αμερικανική υποκίνηση και ανάμιξη της CIA στο πραξικόπημα επιβεβαιώνοντας ότι σας είχαμε πει εδώ και λίγες ώρες.
Σήμερα έστειλαν όλες τις πληροφορίες και ζήτησαν επίσημα την έκδοση του ιμάμη Φ.Γκιουλέν με τις ΗΠΑ να απαντούν ότι θα εξετάσουν προσεχτικά τις πληροφορίες.
Μάλιστα γνωστές τουρκικές εφημερίδες προχωρούν σε δημοσκοπήσεις με το ερώτημα:
Συμφωνείτε με τις κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ παρείχαν άμεση ή έμμεση υποστήριξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα των Γκιουλενιστών;
Οι σχέσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Τουρκίας αναμένεται να διαταραχθούν και να περάσουν σοβαρές κρίσεις.
Οι δημοσκοπήσεις αυτές εξυπηρετούν τις επιδιώξεις του Ερντογάν για κλείσιμο του Ιντσιρλίκ.
Aν ο Ερντογάν πάντως καταφέρει τους επόμενους μήνες να επιβιώσει τότε οι ισλαμιστές Στρατηγοί που θα έρθουν στην εξουσία και το Σουνιτικό ΝΑΤΟ που θα στήσει ο Σουλτάνος  για να μετριάσει την έξοδο της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα είναι ότι χειρότερο για τη χώρα μας.
Όσοι Έλληνες πολιτικοί υποστήριζαν ότι νίκησε η Δημοκρατία στην Τουρκία είναι βαθιά νυχτωμένοι.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails