Monday, July 4, 2016

Η είδηση που πέρασε στα «ψιλά» στο αστυνομικό δελτίο! Συμμορία με Αλβανούς κατσαπλιάδες έκλεβαν μέχρι και τρακτέρ και τα πουλούσαν στην Αλβανία! Μιλάμε για τον ορισμό του κατσαπλιά… (ΦΩΤΟ)

Μέχρι τρακτέρ έκλεβε συμμορία αλβανών και τα πουλούσαν στην Αλβανία!
Στην Ελλάδα των Μνημονίων, των λαθρομεταναστών και της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας δεν προξενεί έκπληξη η είδηση για συμμορία αλβανών που είχε ρημάξει την Ήπειρο και έστελνε τα κλοπιμαία στην Αλβανία για να πουληθούν.
Όπως έγινε γνωστό εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές σε διάφορες περιοχές της επικράτειας και στη συνέχεια μετέφεραν τα κλοπιμαία με φορτηγά της οργάνωσης στην Αλβανία, με σκοπό τη μεταπώλησή τους.

SONY DSC
SONY DSC
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, 4 αλβανοί, ηλικίας από 35 έως 52 ετών, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι τελωνειακοί υπάλληλοι στην Αλβανία! Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και δύο ακόμη υπηκόων Αλβανίας, σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απείθεια.
Αναλυτικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων εντόπισαν στην Εθνική οδό Κόνιτσας – Ιωαννίνων δύο φορτηγά και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινούνται ύποπτα. Οι επιβαίνοντες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και άλλαξαν πορεία, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, ενώ οι οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων τα εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι τέσσερις συλληφθέντες, λειτουργούσαν ως προπομποί των φορτηγών, στα οποία μεταφέρονταν κλοπιμαία, προκειμένου να ελέγχουν το δρομολόγιο και να προειδοποιούν τους συνεργούς τους για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.
SONY DSC
SONY DSC
Κατά τις έρευνες που ενεργήθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν στην κατοχή των δραστών και στα οχήματά τους, τα παρακάτω: στα φορτηγά αυτοκίνητα δύο μηχανήματα έργων, γεωργικό μηχάνημα, εξωλέμβια μηχανή τρέιλερ, καθώς και πλήθος οικιακών συσκευών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή των δραστών έξι συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, τα χρηματικά ποσά των (830) ευρώ και (20.000) λεκ Αλβανίας, φορητός υπολογιστής, επτά κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα.
SONY DSC
SONY DSC
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας και την μεταφορά και μεταπώληση των κλοπιμαίων στην Αλβανία. Τα σχόλια περιττεύουν…

1 comment:

Anonymous said...

Οι Έλληνες Τελωνιακοι υπάλληλοι έκαναν την δουλειά τους ή τα άρπαζαν;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails