Sunday, July 17, 2016

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Venezia.crocifisso danneggiato
γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Το Ισλάμ και οι οπαδοί του έχουν δείξει επανειλημμένα ότι μισούν τον Χριστό καθώς σε αυτήν τη θρησκεία υπάρχει φανερή άρνηση του Χριστού και της θεότητας του στα δόγματά αυτής. Όπως ο Άγιος Ευαγγελιστής Ιωάννης γράφει στις πρώτες επιστολές του:

Ποίος δε είναι ο ψεύτης, παρά μόνον εκείνος που αρνείται, ότι ο Ιησούς είναι ο ενανθρωπήσας Υιός του Θεού, ο Χριστός; Αυτός είναι πράγματι ο αντίχριστος και ο οπαδός του αντιχρίστου, αυτός που αρνείται τον Θεόν Πατέρα και τον ενανθρωπήσαντα Υιόν. Α Ιω. 2,22
Έτσι οι σατανικές και δαιμονικές δραστηριότητες αυτών των ανθρώπων αρχίζουν και αυξάνονται ακόμη και μέσα στους ναούς, καθώς το Ισλάμ μισεί το Σταυρό, ο οποίος θεωρείται σύμβολο της νίκης πάνω στην αμαρτία, το θάνατο και οτιδήποτε είναι εκ του πονηρού.
Στην Ιταλία έχουμε ένα παράδειγμα τέτοιας δραστηριότητας. Ένας μουσουλμάνος πήγε σε μια εκκλησία και χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε βίαια έναν μεγάλο Εσταυρωμένο προκαλώντας σοβαρή ζημιά ενώ προσπάθησε να επιτεθεί και στο ιερό.
1468332618-caghdxrttura
«Είναι λάθος. Είναι όλα λάθος», συνέχισε να επαναλαμβάνει στους νεαρούς μουσουλμάνους που βρίσκονταν γύρω του, ώστε δημιουργήθηκε πανωλεθρία στην εκκλησία του Αγίου Ιερεμία στην περιοχή Καναρέτζιο της Βενετίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα il Giornale.it, ο άντρας βρισκόταν έξω από την εκκλησία όντας λίγο ενθουσιώδης. Ύστερα εισερχόμενος στον τόπο λατρείας, άρχισε να φρικάρει. Ο φύλακας σοκαρισμένος αφηγείται τι συνέβη:
filakas ekklisias Venetias
«Προσπάθησε να διασχίσει τον κυρίως ναό. Είπε πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Του ζήτησα να μου εξηγήσει τι εννοούσε με τη φράση ‘υπήρχε κάποιο πρόβλημα’ , δεν μπορούσα να καταλάβω», είπε ο επιστάτης.
«Και τότε πλησίασε τον Εσταυρωμένο, ένα έργο που χρονολογείται στο 1700, και άρχισε να το ταρακουνάει βίαια. Τότε τον ρώτησα ‘Είσαι μουσουλμάνος;’. Μου απάντησε ναι και άρχισε να σπρώχνει απότομα το ιερό μνημείο. Ήθελε να το ρίξει στο έδαφος πάση θυσία.»

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails