Monday, July 4, 2016

Α.Τσίπρας: «Η Ελλάδα είναι χώρα φιλική προς τους επενδυτές»

«Τα δύσκολα είναι πίσω μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην «δύσκολη οικονομική κρίση», σε συνέντευξη που έδωσε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην χώρα.
Όπως μεταδίδεται, ο  κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή, αλλά πλέον έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση και ότι για πρώτη φορά ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση του χρέους.  Πρόσθεσε ότι η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη κατά το β' εξάμηνο 2016 και υποστήριξε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις «για επενδυτική εμπιστοσύνη».  

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην COSCO μιλώντας για «αμοιβαία, επωφελή συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας». Αναφέρθηκε στα ολοκληρωμένα επενδυτικά σχέδια που εκπονεί η Ελλάδα και στις δυνατότητες συνεργασίας των δυο χωρών στους τομείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού.
Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα αποτελεί προορισμό για τους Κινέζους πολίτες, καθώς επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε στρατηγική θέση και αυτό συμπίπτει με την κινεζική στρατηγική «μια ζώνη, ένας δρόμος» κάτι που είναι σημαντικό καθώς η Ελλάδα γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη.
Σημείωσε ακόμη ότι επιδίωξη αποτελεί η εισαγωγή τεχνογνωσίας και καινοτομίας, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και η περαιτέρω συνεργασία εξαγωγές στον τομέα της Ναυτιλίας.
Η Ελλάδα επιδιώκει επισκευές κινεζικών πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία και συνέργειες ελληνικών και κινεζικών ναυτιλιακών εταιρειών. Καθώς η Ελλάδα αποτελεί τον πρώτο σταθμό στην Ευρώπη, μπορούν να αναπτυχθούν επενδύσεις, όπως logistic center στο λιμάνι του Πειραιά, υποδομές για συναρμολόγηση προϊόντων και εν γένει ανοίγονται δυνατότητες για να αναβαθμισθεί το λιμάνι.
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι η Ελλάδα επιδιώκει την προσέλκυση επενδύσεων και ότι είναι φιλική προς τους επενδυτές που αποσκοπούν στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία.
Σημείωσε ότι η χώρα αποφάσισε να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων, προκειμένου να αναπτυχθούν δυνατότητες χρηματοδότησης ελληνικών επενδύσεων σε ασιατικές χώρες και ασιατικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε δε και στην προοπτική συνεργασίας της Ελλάδας με την τράπεζα των Brics.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails