Sunday, July 10, 2016

ΕΤΣΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΟΣΟΥΣ ΣΗΚΩΝΑΝ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΙ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ» ΤΟΥ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΣΕ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ: 22.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ «ΛΥΠΗΤΕΡΕΣ». ΔΕΝ ΠΑΣ ΤΑΜΕΙΟ; ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ(ΒΙΝΤΕΟ)


papadopoulos-denplirono1

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποδεικνύει πόσο ηλίθιοι και  επικίνδυνοι είναι οι άνθρωποι της Κυβέρνησης. Κάποιοι εξ΄ αυτών κατέθεσαν τροπολογία για την κατάργηση των ποινών σε όσους αρνούνταν να πληρώσουν διόδια, η οποία φυσικά και δεν πέρασε από το Μαξίμου… Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη!!! Αφού προέτρεπαν τον κόσμο να ασπαστεί τις δράσεις του κινήματος «Δεν πληρώνω» (ΔΕΚΟ, διόδια, φόρους) τώρα κάνουν τους… Κινέζους ενώ όσοι δεν πλήρωναν, κινδυνεύουν σήμερα με υπέρογκα πρόστιμα αλλά και με κατασχέσεις.

Το τραγικό είναι, ότι πρώτος και καλύτερος υποστηρικτής του κινήματος, ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, πριν φυσικά εκλεγεί.
Για να το πάρουμε όμως από την αρχή, προκειμένου να καταλάβουμε και να διαπιστώσουμε για μια ακόμη φορά, πόσο ηλίθιοι και επικίνδυνοι είναι οι άνθρωποι της Κυβέρνησης.
Ηλίθιοι, αν αποδειχθεί ότι ήταν κολοτούμπα, επικίνδυνοι αν αποδειχθεί ότι ήταν κόλπο, όπως όλα τα άλλα, τα οποία έκαναν από κοινού με τους «συντρόφους» τους Τροικανούς.
Οι καταγγελίες, από οδηγούς που πέρναγαν τα διόδια, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες. Ένας από αυτούς, όπως μας κατήγγειλε, διέσχισε χωρίς να πληρώσει τα διόδια στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, ήτοι, χωρίς να πληρώσει τρία περίπου ευρώ. Λίγες ημέρες αργότερα, του τηλεφώνησαν από την Τροχαία ότι του έχει επιβληθεί μια κλήση αξίας 200 ευρώ (!!!), πρόστιμο ασύλληπτα μεγάλο.
Εκτός φυσικά από το πρόστιμο, δεν αποκλείεται να κατηγορηθεί και για απείθεια αν δεν συμμορφωθεί, να σχηματιστεί δικογραφία και να καταδικαστεί.
Παρόμοιες περιπτώσεις, πολλές! Σε κάποιους άλλους έχουν πάει συνολικά τα πρόστιμα. Ενδεικτική η περίπτωση ενός αρχαιολόγου που του ζητούν να καταβάλει 427 ευρώ για καθεμία από τις 178 παραβάσεις που του χρεώθηκαν από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια στην Εγνατία οδό, με αποτέλεσμα το χρέος του να φτάνει τα 21.787 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.

denplirono2
Πριν τα βρει με τους νταβατζήδες των δρόμων
μας προέτρεπε να μην πληρώνουμε
Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» υποστήριζε ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η ανυπακοή απέναντι στο κράτος και τις κυβερνητικές αποφάσεις θα μαζικοποιηθεί και θα επεκταθεί, πέραν των διοδίων, και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής. Όπερ και εγένετο… δεδομένου ότι μετά τα διόδια ακολούθησαν
Να σας θυμίσουμε εδώ ότι, ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας από τα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, συμμετέχοντας στην ημέρα δράσης του κινήματος έλεγε: «Η ανυπακοή απέναντι σε ένα κράτος, σε μία πολιτεία που δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, είναι πλέον ένας δρόμος, που θα γίνει μαζικός είτε το θέλουν είτε όχι αυτοί που μας κανοναρχούν το βράδυ από τα δελτία ειδήσεων και ανεξαρτήτως από το τι θα πράξουν τα κόμματα».
Μάλιστα είχε απορρίψει τις αιτιάσεις της τότε κυβέρνησης για υποκινούμενες κινητοποιήσεις ανυπακοής, υπογραμμίζοντας ότι «τα κόμματα δεν μπορούν ούτε να ελέγξουν ούτε να υποκινήσουν την αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών».
Και δεν σταμάτησε εκεί. Όπως τόνιζε με ύφος βαρύ «αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια στη διαπλοκή που μας κυβερνά όλα αυτά τα χρόνια, τότε πολύ σύντομα αυτός ο κόσμος, που αντιστέκεται στα διόδια, αύριο θα αντιστέκεται και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής. Είναι τώρα η ώρα να υπάρξει ένα τέλος σ’ αυτήν την αισχροκέρδεια».
Για τα διόδια συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι θέλει να αντιμετωπίσει «ένα κίνημα αυθόρμητο, που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, ως κίνημα τζαμπατζήδων» και το δυσφημίζει, προσπαθώντας να δώσει τον χαρακτήρα της ιδιοτέλειας. «Δεν είναι, όμως, ιδιοτέλεια αυτή η πράξη αντίστασης. Είναι πράξη αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτέλειας».
Άραγε σήμερα, τι λέει ο Πρωθυπουργός για όλα τα παραπάνω; Αναρωτιόμαστε, τι άλλαξε. Μήπως οι… νταβατζήδες των δρόμων, όπως έλεγε στο παρελθόν, δεν είναι πλέον νταβατζήδες;
denplirono3
Άφαντοι οι δημιουργοί του «Δεν Πληρώνω»
Και ενώ πριν μερικά χρόνια οι δημιουργοί του «Δεν πληρώνω» ήταν παντού και προέτρεπαν τον κόσμο να τους ακολουθήσει με συνθήματα, πανό και επαναστατικές βαρύγδουπες δηλώσεις, σήμερα κρύβονται.
Εμείς, προσπαθήσαμε να τους καλέσουμε στο τηλέφωνο, όπως πολλοί ακόμα, προκειμένου να ενημερωθούμε για το μέλλει γενέσθαι με τις κλήσεις και τα πρόστιμα. Φυσικά και δεν τους βρήκαμε.
Άλλωστε όπως αποδεικνύει η ιστορία τους, στόχος τους ήταν η… πάρτι τους και μόνο. Αυτό που πραγματικά επιθυμούσαν διακαώς ήταν να γίνουν βουλευτές.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δημιουργήθηκε το 2009. Αργότερα, ο σύλλογος του οργανωμένου κινήματος δεν πληρώνω αποφάσισε τη συγκρότηση κόμματος με τον τίτλο «Κίνημα Δεν Πληρώνω», με σκοπό τη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012.
Αντιπροσωπεία του Κινήματος «Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο», αποτελούμενη από τους Βασίλη Παπαδόπουλο, Ηλία Παπαδόπουλο, Μαρία Λεκάκου και Γιάννη Δαμουλή, πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Λαϊκής Ενότητας, Στάθη Λεουτσάκο και Βασίλη Πριμηκύρη.
Η συνάντηση είχε την προοπτική άμεσης συγκρότησης ενός μεγάλου αντιμνημονιακού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου.
Οι δύο πλευρές συνομολόγησαν την πρόθεσή τους για συνεργασία στις επικείμενες εκλογές.
Όλα για το βουλευτιλίκι…

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails