Saturday, February 27, 2016

Σε 26 μήνες καταδικάστηκε ο Κώστας Βαξεβάνης για δυσφήμιση του Ανδρέα Βγενόπουλου

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.
Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος και εκδότης καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του εκτελεστικού Προέδρου της εταιρείας Marfin Investment Group, Ανδρέα Βγενόπουλου. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 26 μηνών με 3ετή αναστολή.
Στην επιβληθείσα ποινή δεν προβλέπεται χρηματική αποζημίωση προς τον ενάγοντα καθώς, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η αποζημίωση και για αυτό ζήτησε μόνο, τυπικά, το ποσό των 40 ευρώ.

Το επίμαχο δημοσίευμα του 2013 στο HotDoc
Η υπόθεση Βαξεβάνη αφορά δημοσίευμα στο τεύχος Απριλίου του 2013 του περιοδικού HotDoc που εκδίδει ο γνωστός δημοσιογράφος, έχοντας στο εξώφυλλό του τον κ. Βγενόπουλο να καπνίζει πούρο, το έμβλημα του ευρώ σχεδιασμένο με την κυπριακή σημαία να βυθίζεται στη θάλασσα, και από κάτω τον τίτλο «Αττίλας 3. Πώς κατέρρευσε η Κύπρος;». Σε αυτό το τεύχος, ο δημοσιογράφος περιγράφει την πορεία του Ανδρέα Βγενόπουλου στα τραπεζικά, το πώς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας, και τον κατηγορεί για την κατάρρευσή της.
Η μήνυση που κατατέθηκε τότε από τον επιχειρηματία, που είχε χαρακτηρίσει το δημοσίευμα  «λασπορεπορτάζ», ήταν επειδή, όπως είχε δηλώσει, εμπεριείχε «ελάχιστα ακριβή στοιχεία και αυτά παραποιημένα, πολλά ψέματα και μυθοπλασίες, παρουσίαση «κακών» δανείων που έχουν αποπληρωθεί, «κακών» δανείων που όμως παραλείπει να αναφέρει ότι εξασφαλίζονται με ισόποσες καταθέσεις κλπ».


Πηγή: Σε 26 μήνες καταδικάστηκε ο Κώστας Βαξεβάνης για δυσφήμιση του Ανδρέα Βγενόπουλου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/199521/se-26-mines-katadikastike-o-kostas-vaxevanis-gia-dysfimisi-toy-andrea-vgenopoyloy#ixzz41ORh2400

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails