Sunday, February 21, 2016

Το Καστελόριζο εκπέμπει SOS: Τριπλάσιοι οι λαθρομετανάστες από τους κατοίκους


Τριπλάσιος αριθμός λαθρομεταναστών – προσφύγων από τους κατοίκους του νησιού φιλοξενείται τις τελευταίες μέρες στο Καστελόριζο, γεγονός που προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία, αφού οι διακινητές βρήκαν «πέρασμα» στο νησί.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν κάτοικοι του νησιού, ο αριθμός των λαθρομεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο Καστελόριζο έφθανε τους 740 συνολικά (!) όταν το σύνολο των μονίμων κατοίκων δεν ξεπερνά τους 250 αυτή την εποχή.
Οι δυνάμεις επιτήρησης που υπάρχουν στην περιοχή είναι ελάχιστες, όπως ελάχιστος είναι και ο αριθμός των λιμενικών και αστυνομικών που υπηρετούν στο Καστελόριζο.
Μεταξύ των 740 λαθρομεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί του Καστελόριζου, πάνω από 300 είναι γυναίκες και παιδιά. Ο χώρος διαμονής που τους έχει παραχωρηθεί από τον δήμο, είναι ευπρεπής, αλλά ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Οι εθελοντές δίνουν καθημερινή μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι άνθρωποι αυτοί. Σύμφωνα επίσης με όσα έγιναν γνωστά σήμερα αναμένεται να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, αφού με πλοίο της γραμμής πρόκειται να μεταφερθούν στη Ρόδο αρκετοί από αυτούς.
Εν τω μεταξύ στην τουρκική πόλη «Κας»(Αντιφυλλος) που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες, που καθημερινά στέλνονται στο νησί με τη βοήθεια των τουρκικών κυκλωμάτων. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες, λένε ότι έχουν συνταχθεί και λίστες αναμονής για να υπάρχει… τάξη στην όλη διαδικασία που ακολουθείται.




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails