Thursday, February 18, 2016

Επιτυχία" για τα πλοία του ΝΑΤΟ: Πάνω από 3.000 λαθρομετανάστες έφτασαν σήμερα στη Μυτιλήνη!

Πολύ μεγάλες οι ροές μεταναστών και προσφύγων από το πρωί σήμερα με περισσότερους από 3000 ανθρώπους μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι σήμερα, να έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια. Πολλοί από αυτούς διασώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στο μεταξύ και όλη μέρα χθες, μέχρι και σήμερα στις 9 το πρωί, στη Μόρια καταγράφηκαν 2.091 πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ περίπου 300 παρέμειναν στον περιβάλλοντα χώρο του hot spot προκειμένου να καταγραφούν σήμερα.
«Οι ροές προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο αποδεικνύουν ότι οι τουρκικές αρχές δεν θέλουν να δράσουν στην κατεύθυνση του περιορισμού τους αλλά και της προστασίας της ζωής των ανθρώπων» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτερο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος. 
Ο ίδιος συνέχισε: «Μέσα σε τρεις μέρες οι περίπου 20 στο σύνολο τους καταγραφέντες το περασμένο διάστημα ξεπερνούν τις 6.000. Κι αυτό μόνο στη Λέσβο. Σε απόδειξη ότι η τουρκική πλευρά δεν θέλει να ελέγξει τα κυκλώματα των διακινητών».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails