Sunday, February 14, 2016

Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει μικρά πυρηνικά όπλα (nukes) για να αντιταχθεί στη σαουδαραβική εισβολή στη Συρία


Russian Prime Minister Dmitry Medvedev
Ο Πρωθυπουργός Μεντβέντεφ μίλησε για παγκόσμιο πόλεμο, αν αμερικανικά και αραβικά στρατεύματα εισβάλλουν στη Συρία...εκμηδενίζοντας πρώτα τη Τουρκία. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει οποιοσδήποτε. 


Ενώ οι Τούρκοι και οι Σαουδάραβες προετοιμάζονται, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, να στείλουν δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι η κλιμακούμενη σύγκρουση μπορεί να προκαλέσει έναν παγκόσμιο πόλεμο.
Veterans Today (ΗΠΑ)
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε για τις τρομερές συνέπειες αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εγκαταλείπουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία για να αναπτύξουν χερσαίες δυνάμεις.


«Σε γενικές γραμμές, κάθε χερσαία επιχείρηση οδηγεί συνήθως σε διαρκή πόλεμο», είπε. «Κοιτάξτε τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν και μια σειρά από άλλες χώρες. Δεν χρειάζεται καν να μιλήσω για την άτυχη Λιβύη».

"Οι Αμερικανοί θα πρέπει να εξετάσουν - τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και οι Άραβες εταίροι μας - αν θέλουν ή όχι έναν διαρκή πόλεμο».
Όλα τα μέρη θα έπρεπε καλλίτερα να επικεντρωθούν στην εφαρμογή των ειρηνευτικών συνομιλιών.
«Πρέπει να δράσουμε έτσι ώστε όλοι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και μπορούμε να το κάνουμε, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, τα αυστηρά μέτρα που θεσπίστηκαν από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, ακόμη και με όλες τις επιφυλάξεις, από τους Τούρκους, αντί να αρχίσουμε πάλι έναν άλλο πόλεμο στον κόσμο».


Κάθε άμεση συμμετοχή ξένων παικτών στο όνομα της συριακής αντιπολίτευσης επιδεινώνει μόνο τη βία.
 «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις για ορισμένους πολιτικούς ηγέτες, αλλά αυτό δεν αποτελεί επαρκής λόγος για να ξεκινήσει μια επέμβαση ή να ενθαρρύνουμε ταραχές στο εσωτερικό. "
Η Μόσχα επιμένει από καιρό την ανάγκη να βοηθηθεί η νόμιμη κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ να καταπολεμήσει τη τρομοκρατία. Δουλεύοντας μαζί στο πλευρό του Συριακού Αραβικού στρατού, οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές είχαν σοβαρό αντίκτυπο στο Ντάες/Daesh, επίσης γνωστό ως ΙΚ, Ισλαμικό Κράτος.
«... Πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, αλλά οι εταίροι μας το αποφεύγουν», δήλωσε ο Μεντβέντεφ. «Υπήρξαν συναντήσεις, συζητήσεις και περιστασιακές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των στρατιωτικών μας. Αλλά σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να δημιουργήσουμε μια μεγάλη συμμαχία για την καταπολέμηση αυτού του κακού. 


Ο πρωθυπουργός επέκρινε επίσης τη διαχείριση της κρίσης των μεταναστών από την Ευρώπη. Η ήπειρος αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω της απόφασης να ανοίξουν τα σύνορα, και αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη περισσότερης διεθνούς συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας.
Είπε: «Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους - και δεν υπάρχουν μόνο μερικά περίεργα ή τελείως αχρεία άτομα, αλλά εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες – εισέρχονται στην Ευρώπη σαν δυνητικές ωρολογιακές βόμβες, και θα εκτελέσουν την αποστολή σαν ρομπότ, όταν θα τους το πούνε».
«Εμείς δεν επιδιώκουμε να κυριαρχήσουμε στον κόσμο ούτε να επιβάλουμε τους νόμους μας, ακόμα κι αν μας κατηγορούν τακτικά ότι έχουμε τέτοιες φιλοδοξίες», πρόσθεσε. 
«Δεν είναι έτσι. Όντας ρεαλιστικοί άνθρωποι, γνωρίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη ολοκλήρου του κόσμου, ούτε καν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».
Traduction Petrus Lombard
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 13.2.2016

http://reseauinternational.net/la-russie-pourrait-utiliser-des-armes-atomiques-pour-sopposer-a-linvasion-saoudienne-en-syrie/Πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails