Tuesday, February 23, 2016

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Τον συνέλαβε η αστυνομία γιατί φορούσε καπέλο - κεφάλι γουρουνιού!


Ο ηγέτης του κινήματος Pegida στην Ολλανδία, EdwinWagensveld, συνελήφθη επειδή φορούσε ένα γούνινο καπέλο σε σχήμα του κεφαλιού ενός γουρουνιού, αναφέρουν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.



Ο Wagensveld, σύμφωνα με την αστυνομία, επιδίδονταν σε«προκλητική συμπεριφορά» επειδή φορούσε το αστείο καπέλο αστείο, το οποίο είναι ευρέως διαθέσιμο στα καταστήματα και συνήθως φοριέται από τα παιδιά.

Η σύλληψη, η οποία καταδεικνύει πόσο ελάχιστη ελευθερία του λόγου έχει απομείνει στην Ευρώπη (όχι για όλους), έγινε κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από την ολλανδικήPegida στην πόλη Ede κατά της προγραμματισμένης άφιξης 1.400 "αιτούντων άσυλο" εκεί.

Η διαμαρτυρία, η οποία ήταν απολύτως ειρηνική, προσέλκυσε αρκετές εκατοντάδες ντόπιους υποστηρικτές, και μια μεγάλη αστυνομική παρουσία.

Η σύζυγός του Wagensveld ήρθε στη συνεδρίαση φορώντας το συγκεκριμένο καπέλο. Ένας αστυνομικός την διάταξε να το βγάλει, οπότε ο σύζυγός της το άρπαξε και το έβαλε στο κεφάλι του.

Η αστυνομία του είπε τότε να το βγάλει, αλλά εκείνος αρνήθηκε, λέγοντας ότι ήταν «κάτι που φοράνε τα παιδιά. Δεν υπάρχει κάτι που το κάνει προσβλητικό».

Οι  αστυνομικοί στην συνέχεια τον συνέλαβαν και έδιωξαν κακήν κακώς τον Τύπο καθώς τον οδηγούσαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου και τον κλείδωσαν σε ένα κελί.

Εκεί, τον επισκέφθηκε ο τοπικός Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε να αφεθεί ελεύθερος.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, περίπου είκοσι ακροαριστεροί τραμπούκοι συνελήφθησαν μετά τις επιθέσεις κατά της αστυνομίας και κατά μιας διαδήλωσης της Pegida στο Άμστερνταμ.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails