Αυτό που όμορφα κι απλά ζητήσαμε από τον υπουργό άμυνας Πάνο Καμμένο, το κάνουν τελικά οι Κύπριοι: Ξεκινούν έρευνα για το θέμα των Χημικών Αεροψεκασμών

Χωρίς κόμπλεξ, χωρίς φόβο μην τυχόν τους αποκαλέσουν “ψεκασμένους” και λόγω της μεγάλης δημοσιότητας του θέματος, παγκοσμίως αλλά και στην Κύπρο, οι κρατικές υπηρεσίες δέχτηκαν πολλά παράπονα από απλούς πολίτες και οργανωμένα σύνολα, καθώς και γραπτή καταγγελία από τον γ.γ. της ΕΚΑ Πανίκο Χάμπα, με την απαίτηση να δοθεί εξηγήσεις.

Για το θέμα, ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης διέταξε έρευνα σχετικά με αεροψεκασμούς που γίνονται στην ατμόσφαιρα από αεροσκάφη των βρετανικών βάσεων.
Στην επιστολή του προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος, ο κος. Κουγιάλης αναφέρεται ότι «εκ πρώτης όψεως και χωρίς να επιβεβαιώνεται, διαφαίνεται ότι οι ενέργειες αυτές θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την κλιματολογία της περιοχής, αφού ενδεχόμενα θα αλλοιωνόταν η σύσταση της γήινης ατμόσφαιρας ή οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται θα μπορούσαν δυνητικά να αλλοίωναν την ικανότητα της ατμόσφαιρας να εκτελέσει συγκεκριμένη διεργασία για π.χ. βροχή».
cyprus chemtrails

Το Υπουργείο Γεωργίας ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών να επικοινωνήσει με τη διοίκηση των αγγλικών βάσεων και να διερευνήσει το όλο ζήτημα. Το θέμα απασχόλησε την χθεσινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, με τον πρόεδρο της επιτροπής Αδάμο Αδάμου να διαβάζει στους παρευρισκόμενους την εν λόγω επιστολή που στάληκε από τον υπουργό Γεωργίας.

Περίεργη η στάση των Οικολόγων

Το αγροτικό κίνημα εξέφρασε την ικανοποίησή τους για την απόφαση του υπουργού Γεωργίας να προχωρήσει στη διεξαγωγή έρευνας. Ο γ.γ. της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας, μιλώντας εκ μέρους όλων των αγροτικών οργανώσεων, ανέφερε ότι το αγροτικό κίνημα ανησυχεί ιδιαίτερα για τα όσα ακούγονται από πιθανούς αεροψεκασμούς που επηρεάζουν τις κλιματικές αλλαγές στον τόπο. «Ανησυχούμε έντονα, επειδή παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι σημερινές θερμοκρασίες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι στην Επιτροπή Περιβάλλοντος ακούστηκαν επιστημονικές απόψεις που προσεγγίζουν το θέμα με σοβαρότητα.
Από την πλευρά των οικολόγων, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι οι “υποψίες” για τη διενέργεια των αεροψεκασμών κερδίζουν έδαφος και χαιρέτισε τη δέσμευση του υπουργού Γεωργίας ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με την έρευνα.
Ωστόσο ο κος Περδίκης φαίνεται ότι δυσκολεύεται να αποχωριστεί την “ερμηνεία” της Γεωμηχανικής ως αίτιο των αεροψεκασμών και προέβη σε αντιφατικές δηλώσεις: Από τη μια είπε ότι συνδέονται με τα ραντάρ των βάσεων (η Κύπρος έχει ένα μικρό HAARP  που λειτουργεί κάτω από την επίβλεψη του βρετανικού στρατού), είπε επίσης ότι παρατήρησε ότι όταν υπάρξουν οργανωμένες αντιδράσεις για τους ψεκασμούς αυτοί ξαφνικά τερματίζονται.
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι «η ερμηνεία που δίνουμε, και είναι η πλέον τεκμηριωμένη, είναι ότι οι ψεκασμοί διενεργούνται στο πλαίσιο πειραμάτων για έλεγχο των καιρικών συνθηκών (γεωμηχανική)». Ο βουλευτής των Οικολόγων είπε ότι οι ψεκασμοί πιθανό να συνδέονται με κατασκοπεία και το σύστημα ραντάρ στις βρετανικές βάσεις, εξηγώντας ότι οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν το σήμα των ραντάρ και γίνονται οι ψεκασμοί ώστε να υποστηριχθεί το σύστημα παρακολούθησης.
Φυσικά, εδώ θα ρωτήσει κανείς: Γεωμηχανική ή κατασκοπεία; Έλεγχος του καιρού για “θεραπεία” του κλίματος ή οπλοποίηση καιρού; Γιατί και τα δυο μαζί δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Την απάντηση μπορείτε να την δώσετε και μόνοι σας: Αν ήταν για “θεραπεία” του κλίματος, γιατί το κλίμα ολοένα και χειροτερεύει;

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία του Πάνου Καμμένου και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ

Τον Απρίλιο του 2015 στείλαμε Ανοικτή επιστολή στον Π. Καμμένο για τους χημικούς αεροψεκασμούς, στην οποία φυσικά, ουδέποτε ανταποκρίθηκε. Η δικαιολογία που δίνει παρασκηνιακά στους μπλόγκερς που τον ανέδειξαν για να είναι σήμερα αρχηγός κόμματος και ενεργό μέλος μνημονιακής κυβέρνησης, είναι ότι “φοβάται” τα ΜΜΕ και τυχόν χλευασμό τους. Φοβάται με λίγα λόγια μήπως τον αποκαλέσουν “ψεκασμένο” που ήδη τον αποκαλούν, εφόσον είναι κοινό μυστικό ότι έταζε λαγούς με πετραχήλια για το συγκεκριμένο θέμα.
Το Κίνημα Επιβιώνουμε καταγγέλλει αυτή την απαξίωση και αδιαφορία του κου Καμμένου, που μάλιστα βρίσκεται και στο πιο νευραλγικό πόστο του υπ. Εθνικής Άμυνας και αρνείται με γελοίες δικαιολογίες να ανοιχτεί και στην Ελλάδα ο φάκελλος των χημικών αεροψεκασμών.
Επίσης καταγγέλλουμε τη συνεχή και κατ’ επανάληψιν παραπληροφόρηση, απόκρυψη στοιχείων και γελοιοποίηση του θέματος από συγκεκριμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να στοχοποιήσουν όσους ενδιαφέρονται και αγωνίζονται για την αποκάλυψη της αλήθειας και προειδοποιούμε ότι θα προβούμε σε αγωγές, για λόγους έλλειψης αντικειμενικής ενημέρωσης και στοχοποίηση ομάδων πληθυσμού για τις απόψεις και τις ιδέες τους, αλλά πάνω απ’ όλα για την αγωνία τους, βλέποντας το φαινόμενο των ψεκασμών ολοένα να αυξάνεται, ταυτόχρονα με ασθένειες και κλιματικές ανωμαλίες.