Friday, February 26, 2016

ΧΑΜΟΣ!!...Η ΕΕ αποφάσισε να εγκλωβιστούν όλοι οι λάθρο-πρόσφυγες στην Ελλάδα"


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε εφαρμογή του σχεδίου Β για το λαθρομεταναστευτικό-προσφυγικό έχει προχωρήσει η ΕΕ σύμφωνα με το οποίο απλά "ξερά" και "στεγνά" οι "φίλοι" μας, "σύμμαχοί" μας και "εταίροι" μας Ευρωπαίοι θα εγκλωβίσουν όλους τους ταλαίπωρους του πλανήτη στην Ελλάδα καθώς θεωρούν ότι θα είναι πιο διαχειρίσιμη η κρίση από ό,τι να αποκλειστούν στις φτωχότερες χώρες των Βαλκανίων!
 
Οπως αναφέρει η αμερικανική Wall Street Journal η ΕΕ συγκεντρώνει περισσότερα κονδύλια για να δωθούν στην Ελλάδα, με τον Ζ.Κ.Γιούνκερ να έχει ήδη προσφέρει 500 εκατ. ευρώ στον Α.Τσίπρα την περασμέη εβδομάδα στην Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. Αυτό που θα πρέπει να απαντήσει καιάμεσα η κυβέρνηση είναι απλό: Τα δέχτηκε; Δέχτηκε για αυτό το ευτελές ποσό να "πλημμυρίσει" η χώρα με ανθρώπους που δεν είναι ικανή και δεν μπορεί να θρέψει;
 
Πάντως όπως γίνεται κατανοητό για τους Ευρωπαίους υπήρχαν μόνο δύο λύσεις: Ή θα εγκλωβίζονταν οι πρόσφυγες στα δυτικά Βαλκάνια ή θα εγκλωβίζονταν στην Ελλάδα!
 
Και στις δύο περιπτώσεις οι "φιλάνθρωποι" γεμάτοι "αξίες" Ευρωπαίοι θα είχαν την "ουρά" τους απ'έξω. Μια Ευρώπη που είναι συνυπεύθυνη με τις ΗΠΑ καθώς είχαν και οι δύο ενεργό συμμετοχή στην δημιουργία του ISIS (εδικά για την αμερικανική συμμετοχή και ευθύνη πλέον το παραδέχεται και η οικογένεια-μύθος Κένεντι), στον εξοπλισμό του και στον ανεφοδιασμό του όπως έκαναν και με τις υπόλοιπες τζιχαντιστικές συμμορίες της Al Nousra, της Jays Al Sigour και άλλων με υπέροχα "ποιητικά" ονόματα από το... "Χίλιες και μια Νύχτες".
 
Αφού λοιπόν όλοι μαζί προκάλεσαν αυτό το "λουτρό αίματος" που κόστισε 300.000 νεκρούς τώρα ζητούν να μην πληρώσουν τα "σπασμένα" και ζητούν τα... αποκαϊδια τους να αναλάβει να τα διορθώσει ο συνήθης "καρπαζοεισπράκτορας"... η Ελλάδα.
 
Έτσι λοιπόν ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει και πιέζουν για αυτό που θα καταστρέψει την ελληνική κοινωνία από τα θεμέλιά της, δηλαδή να εγκλωβίσουν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ένα βήμα που αναγνωρίζουν κυνικά ότι "θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα".
 
Αυτό το ονόμασαν Plan Β και είναι απόδειξη ότι οι άλλες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίση απέτυχαν και ειδικότερα το σχέδιο Μέρκελ το οποίο προέβλεπε ότι η Τουρκία θα ανέκοπτε τις προσφυγικές ροές.
 
Αντ'αυτού η Άγκυρα "τσεπώνει" 3 δισ. ευρώ και τώρα ζητάει και άλλα για να "κλείσει" την "κάνουλα" (την οποία δεν κλείνει ποτέ απλά παίζει με την "στρόφιγγα")
 
Ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ οι οποίοι "βαφτίζονται" ως "πηγές" , δήλωσαν στην WSJ ότι η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε να λάβει περισσότερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη καθώς και άλλη βοήθεια (μη προσδιορίσιμη), για να αντιμετωπίσει για να αντιμετωπίσει τις λαθρομεταναστευτικές-προσφυγικές ροές, καθώς θεωρούν ότι αυτό μπορεί να το κάνει καλύτερα από ότι οι γειτονικές της βαλκανικές χώρες, όπου οι εθνοτικές συγκρούσεις θα μπορούσαν να φουντώσουν ανά πάσα στιγμή αφού Βουλγαρία, Σκόπια αλλά και η Σερβία έχουν μεγάλες επίσημες μουσουλμανικές μειονότητες.
 
Θεωρούν ότι μόλις μαθευτεί ο εγκλωβισμός των λαθρο-προσφύγων στην Ελλάδα, οι υπόλοιποι θα σταματήσουν να έρχονται καθώς θα μάθουν ότι δεν θα μπορούν να πάνε στην Γερμανία και στις χώρες του Βορά!
 
"Φαεινή ιδέα!
 
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόσφερε την περασμένη εβδομάδα στον Αλέξη Τσίπρα 500 εκατ. ευρώ σε κοινοτικά κονδύλια για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης το κόστος του προσφυγικού το 2016 θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ.
 
Άλλωστε, όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, επιβεβαίωσε εμμέσως ότι η Επιτροπή ψάχνει τρόπους να αντλήσει χρήματα για να βοηθήσει στην Ελλάδα, ωστόσο δεν είπε πόσα, στο μεταξύ όμως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μόλις χθες η ΕΕ διέρρεε ότι ζητάει από την κυβέρνηση να κοπούν κύριες και επικουρικές συντάξεις.
 
Ξεκίνησαν δηλαδή οι εκβιασμοί, "μαζεύτε τους όλους εσείς για να κρατήσετε τις συντάξεις". Μόνο που αν καταρρεύσει το κράτος τότε δεν θα υπάρχει καμια κρατική αρχή για να δώσει συντάξεις τόσο απλά.
 
Προκύπτει όμως το εύλογο ερώτημα: Που θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι και το κυριότερο που θα μείνουν όλες οι υπόλοιπες δεκάδες χιλιάδες που θα έρθουν εντός των ημερών. Γιατί αν περιμένουμε να έρθει το ΝΑΤΟ να μας σώσει... σωθήκαμε.
 
Στο μεταξύ πριν από λίγο με 25.000 λαθρομετανάστες να βρίσκονται ήδη στη χώρα, ανακοινώθηκε ότι τα σύνορα κλείνουν οδηγώντας την κυβέρνηση και δυστυχώς μαζί της την χώρα σε μια βαρύτατη ήττα.
 
Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε πριν λίγο, η Σλοβενία, οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, των Σκοπίων, της Σερβίας και της Κροατίας συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των λαθρομεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους την ημέρα. 
 
Οι αρχηγοί των αστυνομιών των παραπάνω χωρών είναι "υποχρεωμένοι να περιορίσουν τις ημερήσιες διελεύσεις μέσω των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε έναν αριθμό που θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται κάθε μετανάστης σύμφωνα με τους κανόνες του Σένγκεν".
 
Ο αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν αποκάλυψε ότι είπε πρόσφατα στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα υποστηρίζει πάντα την Ελλάδα όταν τίθεται θέμα αποφυγής μίας πολιτικής λιτότητας, αλλά ότι δεν πρέπει να επαναπαύεται ότι όλοι οι πρόσφυγες μπορούν να στέλνονται στην Αυστρία. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις Φάιμαν εδώ
 
Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, δηλαδή γνωρίζουν τι μας περιμένει.
 
«Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, “ένα μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας” έτσι ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα», σημείωσε η αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό. 
 
Όπως πρόσθεσε, "η Ελλάδα υπολογίζει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, ενώ οι ημερήσιες αφίξεις κυμαίνονται μεταξύ δύο και τριών χιλιάδων". 
 
Επιπροσθέτως, "χαιρέτισε" τη δέσμευση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι έτοιμες επιπλέον 20.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Συγκεκριμένα, η Νατάσα Μπερτό τόνισε πως η «προτεραιότητα της Επιτροπής είναι να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και γι' αυτό βρισκόμαστε σε επικοινωνία και εργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές για να αποφύγουμε μια τέτοια κρίση». 
 
Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο , αλλά  η καναδική φρεγάτα HMCS-Fredericton βρίσκεται στην περιοχή της Λέσβου, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την είσοδο περίπου 7.000 προσφύγων και λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια, ενώ φυσικά η "συμμετοχή της Τουρκίας στην επιχείρηση" αποδεικνύεται - όπως αναμενόταν - ένα καλό ανέκδοτο: Η τουρκική Ακτοφυλακή τους συνοδεύει μέχρι τα Εθνικά Χωρικά Υδατα και... τους αποχαιρετά! 
 
Από το πρωί χθες που ενεργοποιήθηκε το ΝΑΤΟ έχουν εισέλθει στην Ελλάδα συνολικά  7.000 πρόσφυγες και λάθρο!
 
Οι Τούρκοι στέλνουν δεκάδες βάρκες με αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους και διατρύουν την, έτσι ή αλλιώς, χαλαρή ΝΑΤΟϊκή αλυσίδα. Οταν βρίσκεται ένα πλοίο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εξαπολύουν 50 βάρκες ταυτόχρονα!
 
Πριν προλάβει ο Καναδός πλοίαρχος  να πιει τον ζεστό καφέ του, έχουν φτάσει στην Λέσβο!
 
Από τις 7.000 περίπου 1.700  κατέκλυσαν σήμερα μέσα σε μία ώρα το λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, 1.473 άτομα έφτασαν λίγο πριν τις 6:30 με το πλοίο "Αριάδνη" από τη Μυτιλήνη και την Χίο και 279 με το "Blue Star 2" στις 7:30 από Ρόδο, Κω και Λέρο.
 
Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν αν πέτυχε ή απέτυχε το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο...
 
Πάντως η Αγκυρα δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την αποτυχία της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης (σιγα μην χάσει το τουρκικό παρακράτος 5.000 δολ. το κεφάλι για να τους περάσουν στην Ελλάδα): Ο Ιμπραχίμ Καλίν, σύμβουλος και εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι: "Η κρίση με τους πρόσφυγες θα μεγαλώσει", στη συνέντευξη αυτή Τύπου που παραχώρησε από την Άγκυρα.
 
Έτσι μένει η μόνη αναπάντητη ερώτηση. Τι θα κάνει η χώρα με όλους αυτούς τους έξτρα επιπλέον "κατοίκους"; Πώς θα τους θρέψει και πώς θα τους προσφέρει διαμονή και ιατρική περίθαλψη; Όταν αυτά τα ίδια δικαιώματα στην ζωή δεν μπορεί να τα προσφέρει ούτε καν στους Έλληνες πολίτες. Ένα μεγάλο "μπράβο" σε Ευρωπαίους και Δυτικούς, είναι μοναδικοί στο να αφήνουν (και να επιδιώκουν) χώρες να καταστρέφονται (όπως Συρία, Ιράκ και Λιβύη) και να βάζουν άλλους να πληρώνουν γι'αυτό.
 
Η ελληνική κοινωνία είναι σαν το άνθρωπο που έπεφτε από τον πέμπτο όροφο στην ιστορία που αφηγούνταν οι πρωταγωνιστές του "Μίσους" της ταινίας του Μάθιου Κάσοβιτς.
 
Σε κάθε όροφο που πέρναγε πέφτοντας επαναλάμβανε "μέχρι εδώ όλα καλά, μέχρι εδώ όλα καλα" και καθησύχαζε τον εαυτό του, το πεζοδρόμιο όμως πλησιάζει, πλησιάζει προδιαγεγραμμένα και πλέον αναπόφευκτα.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails