Wednesday, February 17, 2016

ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΔΑ… ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟΚΟΥΣ 6, 4 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!


ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΔΑ… ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟΚΟΥΣ 6, 4 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!!
Σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτησή μου στη Βουλή, βάσει στοιχείων του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους, η Ελλάδα έχει καταβάλει 6, 4 δισεκατομμύρια δολάρια από το 1994 έως το τρέχον έτος για τόκους και χρεολύσια της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας ως αντάλλαγμα για την...

παραχώρηση στο αμερικανικό Πεντάγωνο της αεροναυτικών εγκαταστάσεων στη Σούδα. Δηλαδή η καταχρεωμένη χώρα μας συνεχίζει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να ξεπληρώνει τα στρατιωτικά δάνεια, τη στιγμή που οι Έλληνες συνταξιούχοι καλούνται να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις τους για να εξοικονομηθεί ποσό 1, 8 δις ευρώ!
Το επίσης εξοργιστικό είναι ότι, όπως αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντώντας στην ίδια ερώτησή , η συμφωνία ΗΠΑ- Ελλάδας έχει εκπνεύσει από το 1998 και παρατείνεται κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα, όπως προβλέπει σχετικό άρθρο!
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει βαριά ευθύνη γιατί καταπάτησε την ιδρυτική δέσμευση για απομάκρυνση της Σούδας – εκθέτοντας τη χώρα μας σε αντίποινα των τρομοκρατών τζιχαντιστών που δημιούργησε η αμερικανική πολιτική των επεμβάσεων για έλεγχο του πετρελαίου. Ο αρχηγός του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εφαρμόζει την συμφωνία του Μητσοτάκη πατρός (και υιού ) παραχωρώντας εθνικό χώρο στα Χανιά χωρίς διαπραγματεύσεις, ενώ ο Συνασπισμός την είχε καταψηφίσει στη Βουλή.
Καμαρώστε την αμερικανική αριστερά!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails