Thursday, February 4, 2016

ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, απομάκρυνε απο το προσκυνητάρι τον Ιησού Χριστό


apth
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Σε μία πρωτοφανή κίνηση στα χρονικά λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. προχώρησε ο Κοσμήτορας (;) της Σχολής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, απομακρύνοντας το προσκυνητάρι του Ιησού Χριστού!

Το έμβλημα της Σχολής, το προσκυνητάρι που έστεκε δεκαετίες μπροστά στην είσοδο, απομακρύνθηκε από τους υπεύθυνους, άγνωστο γιατί.
Μαζί με το προσκυνητάρι απομακρύνθηκαν και οι πλάκες που ανέγραφαν τα ονόματα όλων των Κοσμητόρων που υπηρέτησαν στη συγκεκριμένη Σχολή.
Πηγές της Θεολογικής Σχολής έλεγαν ότι η απομάκρυνση έγινε ενόψει της ίδρυσης Σχολής Ισλαμικών Σπουδών στον ίδιο χώρο.
Η παρουσία του συγκεκριμένου Ορθόδοξου Χριστιανικού συμβόλου θα έφερνε, κατά τους ιθύνοντες, σε αντίθεση με τα όσα διδάσκονται από τη Σχολή Ισλαμικών Σπουδών.
Πιθανότατα, λένε, θα προκαλούσε αντιδράσεις και από τους ισλαμιστές που θα παρακολουθούσαν τα μαθήματα της νέας Σχολής ή ίσως πρόκειται για τα νέα ήθη που επιχειρούν συγκεκριμένοι κύκλοι να επιβάλλουν στην Θεσσαλονίκη.
Στο ίδιο πνεύμα άλλωστε, μην ξεχνάμε, είναι και η πρόθεση απόκρυψης των χριστιανικών συμβόλων από την Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη.
Τελικά πρόκειται για μία εκτέλεση ενός συγκεκριμένου σχεδίου ή για μία "τυχαία" ενέργεια;
Καλό θα ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής να δώσει την απάντησή του...

1 comment:

Anonymous said...

MASWNOS HTAN SIGOURA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails