Wednesday, November 9, 2016

Ο ΤΡΑΜΠ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!...ΕΞΩ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ!!


111

Σε ιστορική νίκη οδεύει ο Donald Trump, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει σε κρίσιμες (swing) Πολιτείες έναντι της Hollary Clinton.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ο Trump αναμένεται να κερδίσει άνω των 290 εκλεκτόρων.
Η Φλόριντα αποδείχθηκε κλειδί των εξελίξεων καθώς αποτέλεσε έκπληξη καθώς κέρδισε του 29 εκλέκτορες ο Trump.

Μέχρι τώρα ο Donald Trump λαμβάνει 244 εκλέκτορες, έναντι 215 εκλεκτόρων της Hillary Clinton.
Ο Trump λαμβάνει 48,2% ή 54,9 εκατ ψήφους έναντι 47,1% ή 53,6 εκατ ψήφους της Clinton.
Στο Κογκρέσο οι Ρεπουμπλικάνοι λαμβάνουν 48 έδρες έναντι 47 των Δημοκρατικών και στην Βουλή των Αντιπροσώπων 227 οι Ρεπουμπλικάνοι, έναντι 163 των Δημοκρατικών.
07:19 Πήρε τη Νεβάδα η Κλίντον
Με την Πενσιλβάνια να εξελίσσεται στο απόλυτο θρίλερ, η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να κερδίζει στη Νεβάδα, αφού μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα της δίνουν προβάδισμα 7%. Με καταμετρημένο το 63% των ψήφων, η Κλίντον έχει κερδίσει το 51% και ο Τραμπ το 44%, όπως μεταδίδει το CNN. Η Κλίντον έχει κερδίσει και την Πολιτεία του Όρεγκον, σύμφωνα με το CNN. Η υποψήφια των Δημοκρατικών έχει συγκεντρώσει το 53% των ψήφων στην Πολιτεία αυτή, που συνήθως ψηφίζει υπέρ των Δημοκρατικών υποψήφιων, και ο Τραμπ το 40,7%.
Μεγάλη ανατροπή: Κερδίζει Φλόριντα και Οχάιο- Παίρνει 168 εκλέκτορες έναντι 122 της Κλίντον – Εκτίμηση NYT: Νικητής κατά 95 % ο Τραμπ – Σε Μίτσιγκαν και Νεβάδα θα κριθεί ο νικητής – Όποιος κερδίζει το Οχάιο (από το 1964) πάει στο Λευκό Οίκο
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Τραμπ κερδίζει το Κεντάκι, τη Δ.Βιρτζίνια και την Ιντιάνα, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί έκπληξη για τις συγκεκριμένες Πολιτείες. Ειδικότερα ο Τραμπ συγκέντρωσε 65% έναντι 30,9% της Κλίντον στην Ιντιάνα και 65% έναντι 30,6% της Κλίντον στο Κεντάκι. Η Ιντιάνα, που διαθέτει 11 εκλέκτορες, είναι η πατρίδα του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αντιπροεδρία, Μάικ Πενς. Η Χίλαρι Κλίντον κερδίζει το Βερμόντ με 53,9% έναντι 40,7 του Τραμπ. Τα έως τώρα αποτελέσματα δεν αποτελούν έκπληξη και όλοι οι αναλυτές επισημαίνουν ότι λείπουν κρίσιμα στοιχεία και εκλογικά αποτελέσματα για να εξαχθούν συμπεράσματα.
Στη Φλόριντα υπάρχει ανατροπή, καθώς μετά το αρχικό προβάδισμα Τραμπ τώρα παίρνει κεφάλι η Χίλαρι Κλίντον.
Ωστόσο, είναι εξαιρετικά νωρίς για να εξαχθεί συμπέρασμα για το που θα πάνε οι 29 εκλέκτορες της πολιτείας – κλειδί για το νέο ένοικο του Λευκού Οίκου. Στο Νιου Χαμσάιρ ο Τραμπ συγκεντρώνει έως τώρα 52,5% έναντι 41 της Χίλαρι Κλίντον. Η ψηφοφορία στη Βόρεια Καρολίνα παρατάθηκε για λίγη ώρα. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν προβάδισμα του ρεπουμπλικανού υποψηφίου στη Τζόρτζια, αλλά και στη Νότια Καρολίνα με τον Τραμπ να συγκεντρώνει έως τώρα 51,2% έναντι 47,8% της Κλίντον.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα και στο Οχάιο και τη Βόρεια Καρολίνα, όπου οι κάλπες έκλεισαν πριν από λίγα λεπτά.
Νωρίτερα, σύμφωνα με exit poll του αμερικανικού δικτύου FOX το 49% των ψηφοφόρων θεωρεί τον Τραμπ ικανότερο πρόεδρο, ενώ το 46% εκτιμά πως η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, θα είναι ιδανική για την ηγεσία της χώρας.
Την ίδια ώρα, το 48% εκτιμά πως ο Τραμπ θα μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα οικονομικά ζητήματα των ΗΠΑ, έναντι του 46% που συγκεντρώνει η Χίλαρι Κλίντον.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Fox News, το 52% των ψηφοφόρων εκτιμά πως ο αγώνας των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους «πηγαίνει άσχημα», το 52% πιστεύει ότι η οικονομία αποτελεί ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, το 45% ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα, το 63% ότι οι τηλεμαχίες των δύο υποψηφίων ήταν σημαντικές για την ψήφο των πολιτών.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το MSNBC, 87% των μαύρων ψηφοφόρων επιλέγει για επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, ενώ μόλις το 8% ψηφίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ.
Υπενθυμίζεται πως κατά τις εκλογές του 2012 οι μαύροι ψηφοφόροι υποστήριξαν σε ποσοστό 93% τον Μπαράκ Ομπάμα και μόλις το 6% τον Μιτ Ρόμνεϊ.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails