Tuesday, November 8, 2016

Ομολογία Προβόπουλου: Πάμε σε τέταρτο αιματηρό Μνημόνιο!


Ομολογία Προβόπουλου: Πάμε σε τέταρτο αιματηρό Μνημόνιο!
Με συνέντευξή του στο bankingnews.gr ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης, Γιώργος Προβόπουλος, επιβεβαίωσε πλήρως τις εκτιμήσεις της Χρυσής Αυγής περί των οικονομικών και πολιτικών πραγμάτων.
Συγκεκριμένα, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης είπε: «Θεωρώ ότι είναι πολιτικά πολύ δύσκολο, για να μην πω ανέφικτο, να δοθούν επιπλέον χρήματα στην Ελλάδα, ύστερα από τρία μνημόνια που απορρόφησαν πρωτοφανούς ύψους κονδύλια και μάλιστα με μερική μόνον επιτυχία, όπως τουλάχιστον το βλέπουν πολλές Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Προβλέπω όμως ότι η διευθέτηση του δημόσιου χρέους μετά το 2017 θα συνδυαστεί με την υποχρέωση υλοποίησης εκ μέρους μας συγκεκριμένων στόχων και μάλιστα με ορίζοντα πολυετή
Αυτό το μεσομακροχρόνιο πρόγραμμα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα τέταρτο μνημόνιο.
Θα περιλαμβάνει δηλαδή τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα έναντι των παραχωρήσεων που θα κάνουν οι πιστωτές μας στο θέμα του χρέους (Conditionality). Εκτιμώ μάλιστα ότι οι δεσμεύσεις αυτές κάθε άλλο παρά ανώδυνες θα είναι»
Αυτό που ουσιαστικά λέει ο Προβόπουλος είναι ότι η συζήτηση για το χρέος που ευαγγελίζονται οι συριζαίοι, θα έρθει υπό την μορφή ενός νέου μνημονίου. Οι αξιωματούχοι των διεθνών τοκογλύφων δηλώνουν πως ήδη γίνονται διαπραγματεύσεις. Οι συριζαίοι διαψεύδουν αυτές τις πληροφορίες, όμως είναι αξιωματικά βέβαιο πως κινούμαστε προς το τέταρτο μνημόνιο.
Και το «κέρδος» με το οποίο θα προσπαθήσουν οι κυβερνώντες να εξαπατήσουν τους Έλληνες θα είναι μια αναδιάρθρωση του τεράστιου δημόσιου χρέους, δηλαδή μία μετακύλιση προς τις νεότερες γενιές, η οποία για να γίνει εφικτή θα φέρει νέα αιματηρά μέτρα.
Τα όσα λέει ο Προβόπουλος, συμφωνώντας επί της ουσίας με τους διεθνείς τοκογλύφους, διαψεύδει την κυβερνητική ρητορεία περί εξόδου από την κρίση και επιβεβαιώνει ότι η χώρα θα κινείται από μνημόνιο σε μνημόνιο, όσο δεν δίδεται μία συνολική λύση στα πλαίσια μίας Εθνικής Κυβερνήσεως, η οποία θα διαγράψει το υπέρογκο και παράνομο χρέος.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails