Monday, February 11, 2013

Καναδή δημοσιογράφος τα "χώνει" στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την στάση της στη δίκη του βιαστή των 4 τουριστριών



Η Καναδέζα δημοσιογράφος, Νάταλι Κάρνιφ, μέσω ανοικτής επιστολής της στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να πραγματοποιηθεί χωρίς άλλα κολλήματα η δίκη του φερόμενου ως δράστη βιασμού των τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών -μία εκ των οποίων είναι και η ίδια- το 2005 και στην οποία υπόθεση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνήγορος υπεράσπισης.
 Η Νάταλι Κάρνιφ, η οποία απευθύνεται επί προσωπικού στην Ελληνίδα πολιτικό, γράφει στην επιστολή της που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά»: «Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να πω στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι αυτό: Φανταστείτε να βρίσκεστε σε μια χώρα όπου δεν γνωρίζετε κανέναν και δεν μιλάτε τη γλώσσα. Φανταστείτε να ξυπνάτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο από την πρώτη μέρα που επισκεφτήκατε την ξένη αυτή χώρα, καθώς συνειδητοποιείται πως είστε αναίσθητη γιατί ένας άγνωστος σας νάρκωσε με υπνωτικά και δια της βίας διείσδυσε μέσα σας. Φανταστείτε πόσο τρομοκρατημένη και πόσο μόνη θα αισθανόσασταν και πόσο πολύ θα προσευχόσασταν να εμφανιστεί κάποιος να σας βοηθήσει. Κυρία Κωνσταντοπούλου, είστε μια γυναίκα με δύναμη και μια σημαντική πολιτική φωνή στη χώρα σας.Θα μπορούσατε να έχετε κάνει για να μας βοηθήσετε, όλες τις γυναίκες που πέσαμε θύματα βιασμού. Αντ' αυτού, κάνατε το αντίθετο. Ποτέ δεν θα το καταλάβω αυτό! Σας προκαλώ να υπερασπιστείτε δημοσίως τις ενέργειές σας. Έχετε το θάρρος;».


Την κυνηγά το φάντασμα του βιαστή!

Η υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου για τέσσερις βιασμούς (από το 2005!) συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τώρα στρέφονται εναντίον της ακόμη και οι φεμινιστικές οργανώσεις, που εγκαλούν τη βουλευτή αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση τους στο θέμα της «βίας κατά των γυναικών», εν όψει μάλιστα της διεκδίκησης της κυβερνητικής εξουσίας!

Την αφορμή έδωσε το γεγονός ότι χθες συζητήθηκε στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης απόφασης του Εφετείου που έχει καταθέσει ο κατηγορούμενος. Στη δίκη δεν παραστάθηκε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ωστόσο στον αύλειο χώρο του Αρείου Πάγου πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη Της Βίας Κατά των Γυναικών.

Η ίδια φεμινιστική οργάνωση με ανακοίνωσή της (με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου), επισημαίνει για την εμπλοκή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου: «Επειδή εμείς αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και συνακόλουθα την καταδίκη των βιαστών, ρωτάμε τον ΣΥΡΙΖΑ αν εγκρίνει την ανάμειξη της βουλευτού του στο συγκεκριμένο θέμα, ως συνηγόρου του βιαστή, η οποία μάλιστα προσπαθεί με στρεψοδικία, αρνησιδικία, κωλυσιεργία να μην καταδικαστεί ο βιαστής, ώστε ως αποτέλεσμα να κουραστούν τα θύματα να ταξιδεύουν από τις μακρινές τους χώρες, υφιστάμενα συν τοις άλλοις και προσωπική οικονομική ζημία. Απευθύνουμε, τέλος, ερώτημα προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει για την πρόληψη αλλά και τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και ειδικότερα για την τιμωρία των δραστών του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος του βιασμού, εφόσον γίνει κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη γνωστή ιστορία του επονομαζόμενου «βιαστή με την τυρόπιτα», ο οποίος κατηγορείται για τους βιασμούς τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών το 2005. Ο δράστης, πατέρας δύο παιδιών, από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2005, έστηνε καρτέρι στα πλακόστρωτα σοκάκια γύρω από την Ακρόπολη και περίμενε υπομονετικά ώσπου να εντοπίσει τα θύματά του, ασυνόδευτες τουρίστριες οι οποίες έκαναν βόλτες κάτω από την Ακρόπολη. Αφού βεβαιωνόταν ότι δεν ήταν Ελληνίδες, οδηγούσε τα θύματά του στο Θέατρο του Διονύσου, όπου τους προσέφερε μία τυρόπιτα στην οποία είχε τρίψει το υπνωτικό χάπι Stilnox.

Εως σήμερα, σχεδόν οκτώ χρόνια μετά τις καταγγελίες τεσσάρων γυναικών εις βάρος του, ο Αριστόβουλος Εμμανουήλ έχει καταδικαστεί από το Εφετείο για τον έναν βιασμό σε πέντε χρόνια κάθειρξη. Η χθεσινή δίκη αφορούσε την αίτηση αναίρεσης για την απόφαση του Εφετείου που καταδίκαζε τον δράστη, και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο εισηγητής Σταύρος Μανταγκιοζίδης τάχθηκε κατά της αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, κρίνοντας ότι είχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

http://www.eglimatikotita.gr/2013/02/4_2762.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails