Thursday, February 28, 2013

Ενοχος για υπεξαίρεση ο Β.Παπαγεωργόπουλος - O πρώτος "γαλάζιος" που πάει φυλακή


O πρώτος "γαλάζιος" μτά από μια στρατιά "πράσινων" κορυφαίων πολιτικών στελεχών που έχουν οδηγηθεί στις φυλακές θα είναι ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος  από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση 18. 000.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Σύμφωνα με την απόφαση ο δήμαρχος γνώριζε για την υπεξαίρεση ενώ ηθικός αυτουργός της υπεξαίρεσης ήταν ο στενότερος του συνεργάτης Μιχάλης Λεμούσιας ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση «αναζήτησε μία πηγή χρημάτων με πρόσχημα την οικονομική ενίσχυση τη δημοτική της παράταξης Παπαγεωργόπουλου».
«Εστησαν μηχανή υπεξαίρεσης. Εφταναν στα χέρια του χρήματα αλλά δεν ήθελε να γνωρίζει την προέλευσή τους» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ο οποίος ανακοίνωσε την ενοχή του Παπαγεωργόπουλου για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση δια παραλείψεως.
 Ο στενότερος συνεργάτης του Παπαγεωργόπουλου κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση.«Η διοίκηση του γενικού γραμματέα βρίθει παρατυπιών και παρανομιών» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναφερόμενος σε καθεστώς αδιαφάνειας κατά τη διάρκεια της διοίκησης Παπαγεωψργόπουλου. «Τρία τουλάχιστον οικονομικά σκάνδαλα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» είπε χαρακτηριστικά.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να αποφασιστεί το ύψος της ποινής που θα επιβληθεί στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Το δικαστήριο επίσης πρότεινε την ενοχή του Π. Σαξώνη για την υπεξαίρεση του ποσού των 17.962.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης, κατηγορείται για πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Την ενοχή και των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας, Θωμά Γκόλα και Γεώργιο Γκαϊτατζή πρότεινε το δικαστήριο με την κατηγορία της παροχής διευκολύνσεως στον Σαξώνη για την παράνομη δραστηριότητα της υπεξαίρεσης.
Ένοχος κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και «δεξί χέρι» του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μ. Λεμούσιας. Οι συνήγοροι του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στον πελάτη τους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και να ληφθεί υπόψη η συνολική προσωπικότητα του κατηγορούμενου.
«Επέδειξε λαμπρή διαδρομή στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφετηρία τα μαθητικά του χρόνια. Κράτησε τη σημαία της πατρίδας του σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και ήταν βουλευτής επί 17 χρόνια. Αν δεν το δικαιούται αυτός ο άνθρωπος, ποιος το δικαιούται;» είπε η συνήγορος του Β.Παπαγεωργόπουλου Αλέκα Τσάκου - Μαύρου. Το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς ζητήθηκε και για τον Μιχάλη Λεμούσια.

http://www.defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails